Allehelgenskonsert:

– Til minne og til trøst

Fredag 1. november, på allehelgensdagen, inviteres det til konserten «Til minne & trøst» i Finnsnes kirke.

KONSERT: Sarah og Jon Blamire gleder seg til presentere en konsert med et knippe dyktige musikere.   Foto: Birger Caspersen

kultur

Konserten, som arrangeres av Sarah og Jon Blamire, er gratis og har en sterk kobling til dagen den er lagt til: allehelgensdag. Det er også gjenspeilet i musikken, som er variert sammensatt av klassiske stykker, velkjente, norske viser og noen relativt nye sanger.

Dikt og musikk

Kveldens vokalister, Sarah Blamire, Gudrun Falck, Astrid Myrvang Hagen, Odd Fredriksen og Dag Erik Larssen, synger både Tonje Unstad og Hellbillies, Kari Bremnes og Sondre Bratland. I komponistrekken inngår både Jon Blamire, J.S. Bach og Andrew Lloyd Webber, mens Siss-Marit Andreassen bidrar med utvalgte dikt som syr musikken sammen

– For mange er allehelgensdagen en tid for refleksjon og ettertanke. Gjennom kjente og kjære sanger, musikk og dikt er konserten en invitasjon til takknemlighet, særlig for dem som nå er borte. Samtidig er den et sted for å finne trøst og ro, forteller kantor Jon Blamire.

– Meningsfylt

Sarah Blamire, opprinnelig fra England, er kirkemusiker i Lenvik menighet. Gudrun Falck bor i Sørreisa og er kjent som solist fra flere anledninger, også fra vokalgruppen CITE. Astrid Myrvang Hagen er opprinnelig fra Rossfjordstraumen og bor på Finnsnes. Hagen synger i Senja Gospel og nyttes som solist på konserter og i private anledninger. Sist opptreden på Finnsnes kulturhus var med Dan Lorentzen i konserten «Ca halvveis». Odd Fredriksen fra Grasmyr har bakgrunn som både gitarist og vokalist fra flere band i tillegg til å være låtskriver. Dag Erik Larssen er opprinnelig fra Midt-Troms, men har etter å ha flyttet til Tromsø i attenårsalderen bakgrunn fra danseband både i Drammen og i Harstad. Etter å ha spilt gitar i Metodistkirken i Harstad flyttet han i år tilbake til Finnsnes og er nå i Finnsnes kirkeband.

Ekteparet Blamire gleder seg til presentere en konsert med et knippe dyktige musikere. Etter konserten står Finnsnes kirkeforening for servering av kaffe og kake.

–Vi håper inderlig at mange benytter seg av anledningen til en så meningsfylt opplevelse, sier Jon Blamire.