Spiller opp med særegen folkemusikk og visesang

Hekla Stålstrenga skal by på varm visesang og ballader forankret i nord-norsk tradisjonsmusikk, under konserten deres på Kulturhuset Finnsnes, torsdag 17. oktober.

BESETNING: Hekla Stålstrenga består av Anne Nymo Trulsen (vokal), Tore Bruvoll (gitar), Ragnhild Furebotten (fele), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (perkusjon).   Foto: KNUT AASERUD

kultur

I februar i år kom den nordnorske gruppa med sitt syvende album; “Elske og ære”. Bandet la ut på turné allerede i mars, og tar nå noen siste spillejobber i oktober.

– Vi skal spille en blanding av sanger fra alle albumene våre – og selvfølgelig mange fra vårt nyeste album “Elske og ære”, sier Anne Nymo Trulsen, vokalist i Hekla Stålstrenga.

Tittelen “Elske og ære” er en av sangene på plata, skrevet av fiolonist Ragnhild Furebotten. Nytt for dette albumet er at både Furebotten, Nymo Trulsen og Bruvoll leverer fra seg ikke bare egne melodier, men også egne tekster. I tillegg har blant andre Ola Bremnes, Helge Stangnes, Malvin Skulbru, Geir Vildgren og Ronny Trælvik levert tekster til plata.

– Det er første gang, i Hekla-sammenheng, at jeg har levert fra meg en sang med tekst og melodi. Sangen heter “Kjære sola mi”, og handler om sønnen min som har holdt meg våken veldig mange netter siden han ble født for to år siden. Jeg synger til sønnen min som han er midnattsola som aldri vil gå ned, flirer vokalist Trulsen.

– Jeg har også skrevet melodi til “Dagen i dag”, som Ronny Trælvik har skrevet teksten til, forteller hun.

Kjent for særegen folkemusikk

Bandet er kjent for sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop.

– Ofte så lager vi melodi til tekster vi finner i for eksempel en bok, eller tekster som folk sender inn til oss – det har vi gjort på nesten alle platene, forklarer Trulsen.

Hun forteller at de har samarbeidet spesielt mye med Helge Stangnes og Ola Bremnes.

– Helge Stangnes og Ola Bremnes er låtskrivere som går igjen hos oss. Vi falt for uttrykket deres, som passer godt med vår nord-norske og stolte tradisjonsmusikk. De skriver så musikalske tekster som man nesten kan høre melodien på, før melodien i det hele tatt er laget, sier hun.

Lover god stemning

Vokalist Anne Nymo Trulsen ser nå fram til konserten på Kulturhuset Finnsnes.

– Det blir en vanlig Hekla-konsert med god stemning, rolige låter og instrumentale anekdoter mellom sangene – og et spesielt fokus på “Elske og ære”.

– Vi skal også slå av en hyggelig prat med folk etter konserten, og har med alle platene våre som det er mulig å kjøpe, avslutter Trulsen.

Stine Aarvik

924 82 490