Skal lære ungdommen å sy

– Min reaksjon var at dette er «helt konge»

Frivillighetssentralen og Barbro Johnsen går sammen i nytt prosjekt der de skal lære ungdommer å sy.

SYMESTERSKAP: Tommy Myklebust i Lenvik frivillighetssentral og Barbro Johnsen, kjent fra Det store symesterskapet på NRK skal gå sammen å lage et lokalt symesterskap for ungdom til neste år. På seg har Johnsen en jakke hun laget mandag. Den er laget av pledd som hun fikk av folk etter en status på Facebook.   Foto: Carina Hansen

kultur

Selv om oppstarten ikke er før i januar har Lenvik frivillighetssentral allerede fått åtte påmeldinger siden de lanserte nyheten på deres Facecbookside for en uke siden. I løpet av fem samlinger skal frivillighetssentralen og Barbro Johnsen, kjent fra «Det store symesterskapet» på NRK, skape lokale symestere av kreative ungdommer.

– Dette var et prosjekt vi søkte midler til for snart to år siden som handler om at ungdom syr og lager sine egne plagg. Vi forsøkte å starte opp prosjektet men lyktes ikke i det. Jeg satt å funderte hvordan jeg skulle få startet dette prosjektet, så oppdaget jeg Barbro på TV. Samtidig gikk hun og tenkte på mye av det samme som jeg ønsket å få til. Det var «meant to be», sier Tommy Myklebust i frivillighetssentralen til Folkebladet.