Serverte spiselig og komisk versjon av “Romeo og Julie”

Riksteatret maktet å bevare den vakre og alvorlige kjernen i den sagnomsuste tragedien “Romeo og Julie” – men bød på mye komedie underveis, da de fremførte teaterstykket på Kulturhuset Finnsnes lørdag.

FEST: Det var mange gøyale kostymer å se da Capulet-familien inviterte til fest.  Foto: Erik Berg

kultur

De aller fleste som er vitne til en teateroppsetning av “Romeo og Julie” er kjent med at den ikoniske romansen neppe resulterer i en lykkelig slutt. Men i Riksteatrets tolkning av Shakespeare-stykket har regissør, Sigrid Strøm Reibo, likevel lyktes med å gjøre det hele underholdende til aller siste åndedrag.

Troverdig i sin tolkning

Er det et grunnleggende element som må være på plass i “Romeo og Julie”, så er det at publikum må bli overbevist om at paret er så håpløst forelsket som de skal ha det til. Og det ble i hvert fall jeg.