Inviterer til foredrag om høysensitive barn

Forfatter, lærer og journalist, Birte Svatun, skal holde et foredrag om høysensitive barn, 15. oktober på Sørreisa folkebibliotek.

SPENNENDE PROGRAM: Biblioteksjef på Sørreisa folkebibliotek, Sigrid Stangnes, lover et spennende program fremover.  Foto: Stine Aarvik

HØYSENSITIVITET: Birte Svatun skal holde foredrag på Sørreisa folkebibliotek i forbindelse med boka “Høysensitive barn i barnehagen og hjemme”.  Foto: Ketil Born / Cappelen Damm

kultur

– Sørreisa folkebibliotek har en del spennende på programmet, meddeler biblioteksjef Sigrid Stangnes.

Hun sikter blant annet til forfatter Birte Svatun som skal holde et foredrag om høysensitive barn, 15. oktober på Sørreisa folkebibliotek.

– Høysensitivitet ble ganske kjent gjennom Märtha Louise, og nå kan vi som foreldre lære mer om dette personlighetstrekket, forteller Stangnes.

Rom for diskusjon

Forfatter, lærer og journalist, Birte Svatun, har skrevet en rekke anerkjente fagbøker for både barn og voksne. I 2017 kom boken “Høysensitive barn i barnehagen og hjemme”.

– Hva er høysensitivitet, og hva kjennetegner dette personlighetstrekket? Hvordan kan voksne møte de særlig sensitive barna på best mulig måte, og legge til rette for at de utvikler god selvfølelse?, spør Svatun i sin beskrivelse av boka og foredraget.

Etter foredraget, som er gratis, blir det rom for spørsmål, diskusjon og deling av erfaringer, opplyser biblioteksjef Stangnes.

Lover lun stemning

Biblioteksjefen ser også frem til foredrag i november.

– Da kommer forfatter Trude Marstein til Sørreisa, og dette forfattermøtet er lagt til Krogstadtunet. Dette er ved inngangen til mørketida, og vi kan love koselig, lun stemning på Krogstadtunet – som en fin ramme rundt dette forfattermøtet, forteller hun.

– Marstein skal snakke om boka si «Så mye hadde jeg» som følger hovedpersonen Monika over flere tiår med ulike forhold og brutte relasjoner. I forkant av dette forfattermøtet prøver vi oss på en åpen lesesirkel om denne boka, der alle som vil kan delta, avslutter Stangnes.