Spiller i Gryllefjord og på Finnsnes:

– Kan vente seg alvor og humor i skjønn forening

De Ubrukelige kommer «hjem» på turné i forbindelse med plateslippet: Fredag 11. oktober spiller de i Gryllefjord, lørdag 12. oktober hos Fruene på torget.

DE UBRUKELIGE: Christine Henriksen og Hallvard Høiberg utgjør duoen De Ubrukelige. Neste helg kommer de nordover med konsert i Gryllefjord og på Finnsnes.  Foto: Mira Wold

Det er både rørende, men også nærere og slik mer sårbart å spille konsert.

Christine Henriksen
kultur

Det er et drøyt år siden Christine Henriksen og Hallvard Høiberg, duoen som utgjør De Ubrukelige, stod på scenen på Finnsnes sist. I mellomtiden har de gitt ut siste første album, Sukker og margarin, og nå ser de frem til å besøke hjemtraktene – Henriksen er selv fra Finnsnes, mens Høiberg kommer fra Notodden. Paret har konserter i Oslo, på Notodden og i Mariestad i Sverige før de setter kursen nordover.

– Personlig forbindelse

– Vi har hatt flere fine spillejobber de siste par årene, men de beste konsertopplevelsene har vært i nord. Vi merker det på publikumskontakten at musikken vår har en tilhørighet hit, og for meg var det en ekstra stor, men også nervepirrende, opplevelse å få spille hjemme på Finnsnes i fjor. De fleste som kommer på konsert, har jeg jo en eller annen personlig forbindelse til, tidligere lærere, naboer, venner og familie. Det er både rørende, men også nærere og slik mer sårbart å spille konsert, forteller Henriksen.