– Tenk om vi kunne få Kork på besøk når vi skal feire at vi blir Senja kommune...!

Publikum var overbegeistra for Kringkastingsorkesterets konsert i kulturhuset.
kultur

– Jeg er overveldet. Dette var en virkelig sterk opplevelse. Vi har nylig vært på musikkårets åpningskonsert til Musikkverrein i Wien, men dette var bedre. All ros til Kringkastingsorkesteret, de spilte som guder. Og så har vi to lokale talenter utenom det vanlige, talenter som må ta videre musikkutdannelse. Dirigenten til Kork var også knallgod. Dette er noe vi bare må få mer av. Tenk om vi kunne fått Kork på besøk når vi skal feire at vi blir Senja kommune, tenk hvilken åpning det ville vært av nykommunen, var en meget begeistret Børre Liens mening om konserten til Kork på Kulturhuset fredag kveld.

Solister

Kringkastingsorkesteret starta konserten med Johan Svendsens Romeo og Julie, med en skikkelig innlevelse av musikerne og en dirigent som levde fullstendig med. Så fulgte Verdis: Moro, ma prima in grazia fra Maskeball og da fikk man første møte med en av kveldens solister, sopranen Birgitte Christensen. Herlig. Så fulgte Erich Wolfgang Korngolds: Pierrots Tanzlied fra Die tote Stadt. Her kunne man glede seg over barytoneren Aleksander Nohr fra Bodø, for første gang. Sammen sang de Verdies: Diete alla govine fra La Traviata. Siste nummer før pause var en Verdi overture. Kraftig applaus.