«Lyst heile natta»:

Konserthøst med Silje Nergaard og Lars Bremnes

En imponerende konserthøst er lagt opp på Lysnes: Den 15. november kommer Lars Bremnes med låter fra sitt nye album, 6. desember står Silje Nergaard på scenen med sin julekonsert.

nytt album: Lars Bremnes slipper nytt album i høst – samme uke står han på scenen på Lysnes ungdomshus. Her lover arrangørene både nye låter – og perler fra hans syv tidligere album.Foto: Martin Bremnes 

arrangører: «Lyst heile natta» skal skape en arena for gode, musikalske opplevelser, forteller David Solheim i Lysnes ungdomslag. Foto: Arne Ivar Hanssen 

kultur

Det blir da den fjerde konserten som arrangeres på Lysnes denne høsten. I september stod Marthe Valle på scenen; 21. oktober kommer «Du store Mamelukk» med en gratis forestilling til barnehagebarn, fredag 15. november spiller Lars Bremnes låter blant annet fra det nye albumet sitt – og 6. desember står Silje Nergaard på scenen. Alle konsertene arrangeres under navnet «Lyst heile natta» i regi av ungdomslaget på Lysnes. At det nettopp er Nergaard som avrunder konsertsesongen, setter arrangørene pris på. Konserten – og hennes juleplate – «If I Could Wrap Up A Kiss» er en gavepakke for alle som liker standardjazz. Til ungdomshuset på Lysnes kommer hun med fullt band, og på albumet er både Paul McCartney, Joni Mitchell og Egil Monn Iversen representert. De fleste sangene er nesten helt ukjente, og tekstene er på både engelsk og norsk.

– Dette er vår musikalske julegave, og vi håper den faller i smak. Silje Nergaard er en av Norges ypperste artister og vil sette publikum i julestemning fra første tone, sier arrangør David Solheim i ungdomslaget på Lysnes.

Album

På konserten med Lars Bremnes blir det også låter fra den siste platen – som faktisk slippes samme uke som Bremnes besøker Senja. En utålmodig flyktning, en gammel dame på bingo, en elsker som ikke kan gi slipp – alle er karakterer som dukker opp i Bremnes sitt nye sangunivers.

– Det er låter til både å le og gråte av. I tillegg blir det naturligvis også perler fra Bremnes sine syv tidligere album.

julekonsert: Den 6. desember kommer Silje Nergaard med fullt band til Lysnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

 

Gode, musikalske opplevelser

Ungdomslaget på Lysnes arrangerer også Senja barnefestival. Konsertserien er støttet av Norsk Kulturråd.

– Med «Lyst heile natta» ønsker vi å skape en arena for gode, musikalske opplevelser. Ungdomshuset på Lysnes gir en intim setting rundt konsertene, som både publikum og artister setter pris på, sier David Solheim.