Albumdebut for De Ubrukelige

Sukker og margarin er blitt akkurat den godbiten vi kunne håpe på.

De Ubrukelige: Christine Henriksen og Hallvard Høiberg utgjør duoen De Ubrukelige. Med Sukker og margarin gir de ut sitt første album. Foto: Presse 

kultur

Var du en av de privilegerte som var på konsert i august i fjor hos Fruene på torget, fikk du presentert mye av materialet som nå er på De Ubrukeliges debutalbum: Duoen består av Christine Henriksen fra Finnsnes og Hallvard Høiberg fra Notodden. Tidligere i vinter ble paret – blant 120 søkere – kåret til vinner av Norsk Viseforums Rævspark-stipend, som tar for seg det beste av ny og uoppdaget visemusikk over hele landet. Albumet er produsert og mikset av spellemannsnominerte Bård Ingebrigtsen i Amper Tone Studio, som tidligere har jobbet for både Stein Torleif Bjella og Valkyrien.

De Ubrukelige har tidligere turnert med materialet, og for en som har hørt dem live, er det unektelig med en viss spenning man hører albumet for første gang: Er De Ubrukeliges spontanitet på scenen bevart i innspilt form? Heldigvis: Sukker og margarin innfrir forventningene.