Absurd skråblikk på vennskap og livet

Den humoristiske teaterforestillinga, «Uroens barn», briljerte med sin absurde sjarm på Finnsnes Kulturhus, mandag 23. september.

VENNSKAP: «Uroens barn» utforsker vennskap og mangelen på vennskap. Alle foto: Martin Eilertsen 

kultur

– Er livet virkelig det beste man har? Og når er endelig kaffen klar?, synger Hålogaland-skuespillerne Kristian Figenschow og Finn Arve Sørbøe i en underholdende seanse, som drar publikum inn i stykkets absurde univers.

“Uroens barn” leker med absurde rariteter rundt vennskap, men kanskje først fremst mangelen på vennskap. Figenschow og Sørbøe, i rollene som Kalahari Gustavsen og Gobi Olsen, rører også innom massive og betente temaer som livsvilje, mental sykdom og den håpløse menneskerasen som til stadighet står for mye av elendigheta på jorda – som merkelig nok får folk til å le.