– Værsågod, snart er fårikålen servert

FÅRikålfestivalen arrangeres tradisjonen tro siste langhelga i september. Det er 12. gang Dyrøy gjennomfører FÅRikålfestivalen.

INVITERER: Hans Bakkejord ønsker velkommen til alle FÅRikålens venner. Torsdag serverer Dyrøy korforening rykende varm FÅRikål av Dyrøylam i Nordavindshagen.   Foto: Privat

kultur

Det kommer frem i en pressemelding til Folkebladet.

FÅRikålens dag

– I år er det Frivillighetssentralen som står som hovedarrangør, i lag med 9.klasse på Elvetun skole, Dyrøy Korforening, Dyrøy Hagelag og UL Forsøket Stalheim, sier Hans Bakkejord, daglig leder for Frivillighetssentralen i Dyrøy.

– Torsdag 26. september feirer vi FÅrikålens dag. Da serverer Dyrøy korforening rykende varm FÅRikål av Dyrøylam i Nordavindshagen. Da blir det lystig og FÅRete korsang til maten, og kaffe og kaker til dessert, fortsetter han.

Lokalmattorg

Lørdag 28. september blir en innholdsrik dag; ulike stands med salg av høstens grøde, 9.klasse har kafè og bålkaffe og mange aktiviteter for små og store.

Det vil arrangeres et lite «mini-Farmen» med konkurranser som melkespannholding, saging og «slegge» (det brukes hammer istedenfor slegge). I tillegg har de ulike aktiviteter som hobbyverksted, traktorsertifikat på leketraktor for barn og «Finn BÆrtil», står det videre i pressemeldingen

HJELP: Lørdag vil 9.klasse vil ha hjelp til å finne luringen BÆrtil.  Foto: Privat

 

Linedancekurs og countryfest

Brøstadbotn Barnegospel kommer og underholder med sanger fra klimamusikalen «Å så vakkert» av Hans Inge Fagervik. I tillegg har biblioteket en Quiz med tema miljø og klima denne lørdagen, og begge disse innslagene er også et bidrag under paraplyen «Forskningsdagene 2019».

På ettermiddagen kjører UL Forsøket Stalheim i gang et Linedancekurs hvor Gunn Lisbeth Bergheim er instruktør, før kvelden avsluttes med en FÅRete Countryfest på Stalheim der Marius Brynjulfsen fra «The Voice» står for musikken.

– Vi er glade for at så mange lag og foreninger er med å bidrar for at det skal bli noen trivelige høstdager i kommunen, smiler Hans Bakkejord.