Skal finne kjæreste til bestemor — slikt blir det julekalender-tv av

Sindre Olav Fredriksen skal gjennom julekalenderen “Tre nøtter til bestemor” forsøke å finne kjæreste til bestemor, Britt Jørgensen. Julekalenderen vil bli sendt på Folkebladet-TV.

SKAL SKAFFE KJÆRESTE: Sindre Olav Fredriksen skal skaffe kjæreste til bestemor, Britt Jørgensen.   Foto: Stine Aarvik

kultur

– Jeg vet egentlig ikke hva som skal skje, men jeg vil vite minst mulig, sier bestemor til Fredriksen, Britt Jørgensen.

Filmer komiske påfunn

Sindre Olav Fredriksen har bodd i Oslo i over seks år, hvor han jobber som skuespiller, men så fort muligheten byr seg så reiser han hjem til bestemor i Medby – hvor han ofte filmer komiske påfunn.

– Ideen om “Tre nøtter til bestemor” stammer vel egentlig fra at jeg alltid har filmet henne en del. Jeg oppdaget hvor komisk hun kan være, og fant ut at alle burde få se dette. Jeg får henne til å gjøre alt mulig – alt fra til å ta ut gebisset til å kle seg ut i prestekåpe, flirer Fredriksen, og titter bort på bestemora.

– Hun blir fort irritert på meg, og noe av det artigste jeg vet er når hun fyrer seg og blir forbanna. Det blir ekstra komisk fordi hun er komisk i seg selv, uten at hun er klar over det, legger han til.

Var skeptisk

Bestemor til Fredriksen, Britt Jørgensen, var i utgangspunktet kritisk til “Tre nøtter til bestemor”.

– Jeg var egentlig veldig skeptisk til dette, fordi Sindre finner på mye tøv. Men etterhvert så tenkte jeg som så at dette var noe jeg burde forsøke, forteller Jørgensen, som har vært enke i mange år.

Bestemor Jørgensen presiserer at det er utelukket å flytte, på grunn av en eventuell partner.

– Jeg bor på Medby, og jeg flytter ikke. Så han må komme hit, ler hun.

Skrevet under kontrakt

Jørgensen har nylig skrevet under på en kontrakt utformet av barnebarnet – som forbyr henne fra å droppe ut av julekalender-prosjektet.

– Som regel klarer jeg å overtale henne til å gjøre det aller meste, men jeg vet at hun kan bli nervøs eller få kalde føtter. Nå har hun skrevet under en kontrakt på at hun må gå med på det jeg sier, hvis ikke så står jeg fritt til å finne på en straff som hun må utføre på kamera, forteller Fredriksen mens bestemora rister oppgitt på hodet. 

En oppgitt Jørgensen skryter likevel av forholdet med barnebarnet.

– Vi har et kjempegodt forhold. Vi er kjempeglade i hverandre og tar vare på hverandre. Han er en veldig snill gutt. Han fant ikke på så mye tøv da han var yngre. Tøvet kom mye senere, da han fant ut at han skulle være skuespiller – da fant han virkelig ut at han skulle tulle med bestemor, smiler Jørgensen.

– Skal være artig

– Alle jeg har snakket med synes ideen høres veldig artig ut. De fleste synes jo det er underholdende når jeg filmer henne, i utgangspunktet. Julekalenderen er egentlig det vi har gjort før, bare i et litt større format, forteller Fredriksen.

– Målet er at det skal være veldig artig, men også at det skal være fint og at man får julestemning. Kanskje vi skal gråte litt og, avslutter han.

Ønsker søknader

Fredriksen forteller at de nå har så smått gått i gang med innspillingen til julekalenderen som skal sendes på Folkebladet-TV.

– Vi skal filme med jevne mellomrom fremover, men først må vi se hvor mange mannfolk som søker. Bestemor må jo også fortelle meg hva hun ser etter, underveis, sier han. 

Nå oppfordrer Fredriksen eventuelle “friere” til å melde sin interesse.

– For de som synes dette høres interessant ut, send mail til sindreolavf@gmail.com, eller brev til Eidebakken 99, 9395 Kaldfarnes, med litt informasjon om deg selv i tillegg til et bilde, avslutter han.