Finner det gode fellesskapet i sangen

Hver torsdag møtes de yngste koristene i Sørreisa.

FELLESKAP: Young Voices, med sangere fra femte til tiende klasse, er samlet til øving i Straumen kapell. Mange av koristene har vært med i Vennekoret, sanggruppen for dem fra første til femte klasse.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Folketallet tatt i betraktning er det få kommuner som har så mange kor: Mannskor, damekor – og Vennekoret og Young Voices. Torsdag er øvingsdag i Straumen kapell, og da møtes noen av de yngste sangerne i bygda: Vennekoret er for dem fra første til fjerde klasse, mens ungdomskoret Young Voices består av sangere fra femte til tiende. Tvillingene Vida og Helle Størmer Jakobsen på tolv begynte begge i Vennekoret da de gikk i andre klasse. Nå er de i Young Voices.

– Vi hadde lyst til å være med videre. Flere burde begynne å synge i kor, mener de.