Setter kurs for fulle seil

Torsdag kan du få oppleve en heftig duo hos Fruene på torget: Fiolinist Erika Toth og trekkspill-virtuos Rune Larsen setter kurs for fulle seil.

VIRTUOS: Erika Toth er kjent for virtuositet og formidlingsglede – torsdag står hun og Rune Larsen på scenen hos Fruene på torget.  Foto: John Henry Storhaug

VIRTUOS: Rune Larsen satte uoffisiell verdensrekord i 2009 da han spilte akkordeonspill sammenhengende i 24 timer.  Foto: John Henry Storhaug

kultur

Paret har hatt et musikalsk samarbeid siden Magyar Hot Club i 2014 og turnerer nå med konserten «Rune og Erika for fulle seil». Dét er en konsert Ellinor Sarnes ved Fruene på torget ser frem til å tilby publikum på Finnsnes.

– Dette er første arrangementet vårt etter sommerferien, og høsten med levende lys innendørs og skumring ute er en stemningsfull tid å ha konsert. Med Erika Toth og Rune Larsen er det samtidig et nytt konsertkonsept som vi prøver ut hos oss. Dette er det virkelig kvalitet over, og vi gleder oss veldig, forteller Sarnes.

Overraskelser

Til konserten «Rune og Erika for fulle seil» har duoen satt sammen en blanding av både sjangrer og stemninger i et variert program med høyt tempo og musikalsk humor. Publikum vil sikkert dra kjensel på mye av det som spilles, men må nok forberede seg på noen overraskelser: Rune Larsen har et eget talent for å arrangere kjent musikk på en helt spesiell måte, heter det i Kultur i Troms sin egen beskrivelse.

– Paret er på turne nå, og vi ble kontaktet av Kultur i Troms – som vi har hatt flere samarbeid med tidligere.

– Nå er vi selvsagt spent på hvordan publikum vil ta imot de musikalske gjestene våre, smiler Sarnes.

Verdensrekord

Erika Toth, opprinnelig fra Ungarn, har lang fartstid som profesjonell musiker og er kjent for sin virtuositet og formidlingsglede. For publikum i midtfylket er hun ikke minst kjent fra ensemblet Arctimus og fra de mange nyttårskonsertene. Toth har i en årrekke vært tilknyttet Kultur i Troms og landsdelsmusikerne.

Rune Larsen har på sin side uoffisiell verdensrekord i sammenhengende akkordeonspill på høyt nivå uten å repetere noen av låtene: I hele 24 timer holdt han på i Tromsø i 2009.

Kulturscene

Med Fruene på torget fikk Finnsnes også en ny kulturscene, og det siste året har kafeen hatt i snitt to konserter hver måned – i tillegg til quiz-kvelder og andre arrangement. Første mandagen i oktober starter strikkekafeen opp på nytt, mens 28. september er det Lisa Skoglund som skal stå på scenen hos Fruene.