Konsert førstkommende lørdag:

– Blir et rent blueshotell

Lørdag 7. september sjekker to av landets fremste bluesartister inn på Senja fjordhotell.

Hjemmebane: Geir Bertheussen, opprinnelig fra Senja, står på scenen på Fjordhotellet i Frovåghamn for andre gangen i år. Dobbelkonserten denne lørdagskvelden er med J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters. Begge artistene var i fjor nominert til Spellemannprisen i kategorien blues.   Foto: Presse

Kjent bortebane: J .T. Lauritsen & The Buckshot Hunters ser frem til å komme nordover og spille på Senja.   Foto: Presse

kultur

Geir Bertheussen og J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters – det er to celebre gjester som tar inn på Senja denne lørdagskvelden. Begge ga i fjor ut album som resulterte i spellemannprisnominasjoner, Geir Bertheussen Blues Express med Southside, J.T. Lauritsen med Blue Eyed Soul Volume 1. Begge gjør konsert i Tromsø på fredag før de lørdag kommer til Frovåghamn. Denne helgen blir Senja fjordhotell et rent blueshotell, forklarer daglig leder Berit Wilsgård Olsen:

– Da blir det bare gjester som skal på blues – slik at ingen andre beboere blir forstyrret!

– Geir hadde vi på konsert her tidligere i vinter, og da hadde vi stinn brakke, god stemning med et voksent publikum – og utrolig bra lyd i lokalet. Geir var selv så fornøyd at han faktisk spurte om vi ville ha dem tilbake nå på høsten, forteller Olsen.

Blueskveld

Geir «Milkman» Bertheussen er fra Senja, mens Jan Tore Lauritsen og hans jegere ser frem til å sette kursen sammen nordover igjen. J.T. bidro også på GB Blues Express sitt album Southside som de var nominert for. For publikum i Midt-Troms er dobbelkonserten på Senja fjordhotell en mulighet til å få oppleve to av landets fremste tolkere innenfor bluessjangeren.

– Det er kanskje ikke vanlig å reise til nabobygda for å bo på hotell, men i vinter hadde vi faktisk flere fra nærområdet – også fra Senja! – som overnattet etter konserten. De syntes det var ypperlig å kunne bo her i stedet for å kjøre hjem etterpå, forteller Olsen.

– Det er mye arbeid å snu om på hotelldriften for å arrangere en blueskveld, men vi gjør det gjerne, for det er så artig.

Høydepunkt

J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters har et tett program med flere sentrale festivaler som spillested verden over: I april besøkte de Tampa Bay Bluesfestival i Florida, i juni spilte de i Henningsvær på Codstock-festivalen. Men et av høydepunktene i høst blir Senja i eget hjemland, ifølge bandet selv.

Bandet fikk Notodden blues- pris i 2014 samt tredjeplass under European Blues Challenge i Brussel året etter. De ble semifinalister under IBC i Memphis USA i konkurranse med over 260 band fra hele verden, hvor kun 40 band gikk videre til semifinale.