– Hovedfokuset er å ha det trivelig

“Gatefest” arrangeres for sjette gang på Stonglandseidet, med fokus på trivsel og internasjonal mat.

FØRSTEHJELP: Røde Kors stiller opp med førstehjelps-demonstrasjon under “Gatefest”.   Foto: Silje Grotle Nilssen

kultur

Folkeakademiet i Tranøy startet opp konseptet “Gatefest” på Stonglandseidet i 2014, i samarbeid med lag og foreninger på Sør-Senja. Det gratis lavterskel-arrangementet arrangeres nå for sjette gang, lørdag 31. august, i og utenfor Stonglandet skole.

– Hovedfokuset er å møtes og ha det trivelig. Det er også en fin anledning til å bli kjent med mat-tradisjoner fra andre kulturer, sier Silje Grotle Nilssen i Folkeakademiet.

Avslappet stil

– Folk har vært veldig fornøyde med arrangementet så langt. Det er mange som tar det for gitt at det skal være hvert år. Det virker som at det har blir tatt godt imot at det er et arrangement i avslappet stil, med et program som ikke er så tettpakket. Folk får tid til å slappe av og snakke med hverandre, sier Nilssen.

Hun forteller at både inngang og alt av aktiviteter er gratis.

– Det eneste som koster penger er mat og drikke. Vi vil som vanlig ha salg av internasjonal mat, og i år serveres det mat fra Kina, Kurdistan, Thailand, Somalia og Filippinene med flere. Kakekafeen er det 50-årsjubilanten, Sør-Tranøy Idrettslag, som står for i år, og tidligere styreleder, Erling Stangnes, vil holde et lite foredrag om STILs historie.

INTERNASJONAL MAT: I år serveres det mat fra blant annet Kina, Kurdistan og Thailand.  Foto: Silje Grotle Nilssen

 

Hesteridning og husflid-aktiviteter

Ifølge Nilssen vil de fleste aktivitetene foregå utendørs, så lenge været tillater det.

– Det arrangeres blant annet hesteridning, ansiktsmaling, husflid-aktiviteter for barn, i tillegg til sporadiske sang- og musikkinnslag, forteller hun.

– Det blir også førstehjelps-demonstrasjon, forskjellige leker, fotballkamp for ungdom og voksne, og tautrekking.

– Hovedformålet med Gatefesten er å ha ei trivelig formiddagsstund der man kan prate med nye og gamle innbyggere i området, og alle ønskes hjertelig velkommen!, avslutter hun.