Markus (13) fra Rundhaug sendt direkte til semifinale på Norske Talenter:

– Seriøst, fikk jeg gullknappen?!?

Markus Nesvik (13) fra Rundhaug i Målselv danset seg rett til direktesendt semifinale i Norske Talenter mandag kveld.

Markus Nesvik (13) fra Rundhaug sanset i Norske Talenter mandag kveld.

TALENT: Markus Nesvik (13) fra Rundhaug imponerte i Norke Talenter. Han fikk "gullknappen" opg er videre til semifinalen i den populære TV-konkurransen. Kjempeartig og veldig uventet, ifølge han selv.   Foto: Michael Schult Ulriksen, TV2

Dette er gullknappen
  • Hver av de fire dommerne kan kun trykke på gullknappen en eneste gang i løpet av alle audition-rundene som involverer hundrevis av deltakere, derfor henger den særdeles høyt.
  • Deltakeren(e) som får et gullknapptrykk blir automatisk sendt videre til de direktesendte semifinalerundene, uten å måtte få fire stemmer.
  • Hver og en av dommerne har altså lov til å overstyre dommerkollegene ved å trykke på gullknappen.
kultur

13-åringen er et dansetalent utenom det vanlige. Tross sin unge alder hadde han ingen problemer med å danse dommerne i senk under mandagens TV2-sendte audition i Stjørdal. Han fikk «gullknappen» (se faktaboks) hos dommer Mona Berntsen, som selv er en av norges mest profilerte dansere. Hun har de ti siste årene jobbet med noen av verdens største artister. Når du kan imponere henne må du være god. Og det var akkurat det Markus gjorde.

– Da Mona Berntsen kastet seg over gullknappen fikk jeg nesten sjokk. Seriøst, fikk jeg gullknappen?! Jeg trodde knapt det som skjedde. Jeg ble skikkelig glad, for det var skikkelig uventet, sier Markus med ekte glede i stemmen.

Imponerte

Dommerene hadde bare gode ting å si om ungutten fra Målselv.

– Det var helt fantastisk bra. Jeg ser at du har lyst å leve av dette, at du mener noe med det. Jeg synes at dette var noe av det bedre jeg har sett på lenge, sier dommer og musiker Bjarne Brøndbo, kjent fra gruppa DDE.

– Dine nerver kom fordi dette betyr så mye for deg. Så setter du i gang så blir du en helt annen. Du er helt sykt rå og et stort talent, påpeker skuespiller Janne Formoe, som spøker om å ta med gutten hjem.

– Du er en av de største grunnene til at jeg elsker å sitte her og det jeg har sagt jeg ser etter i år er en uslepen diamant, som har det lille ekstra men ser at du er en stjerne. Fra meg får du... sier Berntsen før hun kaster seg over «gullknappen» og jubelen og tårer sitter løst både på Markus, dommere og publikum.

Skikkelig nervøs

Men får han skulle ut i sin audition var han skikkelig nervøs.

– Ja, det kom noen tårer før jeg skulle innpå, men etter en skikkelig prat med Solveig Kloppen var jeg pumpet opp og klar til å opptre. Da var jeg ikke så nervøs lenger og jeg er skikkelig fornøyd med dansingen min, sier Markus.

Han takker spesielt Aktiv Dans Finnsnes for all treningen han har lagt ned før han dro på audition.

– De har hjulpet meg kjempemasse, og jeg får ytterligere hjelp hos dem foran semifinalen. Da må jeg øve inn en helt ny dans, og den må være ti ganger bedre enn den jeg danset på audition. Så det blir veldig mye jobbing framover, men jeg har nesten tre måneder på meg, sier Markus.

Alltid danset

Markus har alltid danset. Fra han som toåring drev med babydansing har han dyrket sitt talent for dans. Han begynte på danseskole da han var 11-12 år, og han vant UKM regionalt og kom til landsfinalen tidligere i år.

– Jeg har skikkelig lyst til å satse på dans. Når jeg blir voksen vil jeg starte danseskole og undervise andre, sier 13-åringen, som ikke har så stort dansemiljø blant jevnaldringer.

– Det er jo litt uvanlig som gutt å drive med dans. Det er ikke så mange som danser i nærmiljøet, sier Markus.

Før han kom til audition og fikk videre i Norske Talenter var Markus på en føraudition i Stjørdal. Det er der talentene plukkes ut til å være med i selve konkurransen.