Hurra-festival med pelskledde sommerkyss

Hvis det frister å avslutte sommeren med et pelskledt smellkyss, har Hurra-festivalen i Vangsvik tilbudet for deg.

Husky-kyss: Lørdag 24. august arrangeres Hurra-festivalen i Vangsvik, og der står blant annet husky-kyss på programmet. Her er det Veronica Stensrud som får en nuss.   Foto: Privat

kultur

Lørdag 24. august er årets festivaldag i Tranøy, Hurra-festivalen for barn i alle aldre arrangeres for femte gang, med magishow, ponniridning, paintballskyting på blink – og husky-kyss. Det siste er det de firbente sjarmtrollene til Senja Husky Adventure som skal stå for, forklarer Veronica Stensrud. Det kan det jo virkelig bli et husky-eventyr av.

– De fikk valper tidligere i år, men akkurat hvilke hunder de stiller med, vet vi ikke. Men alle skal være kyssbare, ler Stensrud.

Magisk åpning

Axel Olsen, opprinnelig fra Tennskjær, sa i 2015 opp jobben i marinen i Bodø og har siden vært tryllekunstner på heltid med kunstnernavnet Radini. Han skal sørge for en magisk åpning denne festival-lørdagen.

– Radini setter i gang hele hurra meg-rundten, deretter åpner vi de forskjellige aktivitetene. Vi har ekstra stor darttavle hvor man kan skyte på blink med fotball; vi har et hoppeslott innleid fra Tromsø, hvor man ikke bare kan hoppe, men også prøve seg i en liten hinderløype. Det er litt for alle aldre: Vi har også en egen stasjon inspirert av Mesternes mester, vi har såpeboblestasjon, og ansiktsmaling er et must. Også denne gangen har vi bruskasseklatring, forteller Stensrud.

Kino

Som vanlig avsluttes Hurra-festivalen med bygdekino. I år vises Løvene konge. Det som i 2014 startet som en vennegreie, har med årene blitt en kjærkommen lørdag for mange på ettersommeren.

– Det begynte med at vi så oss rundt i bygda og skjønte at hvis vi samlet alle krefter, kunne vi lage vår egen festival. I fjor hadde vi en pause, men i 2017 hadde vi mye folk, også tilreisende. Til festivalen i år er vi blitt sponset av blant annet nye Senja kommune, forteller Stensrud.

Hun var initiativtaker da Hurra-festivalen ble arrangert første gang. Tidspunktet var ikke tilfeldig valgt:

– Det er viktig å vise at hverdagen ikke trenger være kjedelig selv om skolen har begynt igjen. Et back to school-party er et fint samlingspunkt, og det er viktig å kunne ha slike opplevelser. En slik dag gjør det moro for ungene og skaper noe man kan snakke om, smiler Stensrud.