Arrangerer Damenes aften: – Kan bli kjent med hverandre

For tredje året på rad inviterer Grasmyr sanitetsforening damer i alle aldre til å treffes.

DAMENES AFTEN: Sekretær Edel Hanssen (t.v) sammen med nestleder Gunn-Karin Nordli i Grasmyr Sanitetsforening. På menyen for årets utgave av Damenes Aften er ost og kjeks, og selvfølgelig, kakebord. I tillegg blir det loddsalg og salg av drikke. 

kultur

Både i fjor og året før var det over 60 deltakere på Damenes Aften i Grasmyr grendehus.

– Det gikk veldig bra i fjor. Alle var fornøyd, akkurat som året før der igjen. Det har vært god stemning og vi har hatt det riktig så koselig, forteller sekeretær Edel Hanssen i Grasmyr Sanitetsforening.

Frivillig innsats

– Vi sliter litt med at vi er noe trege med å melde oss på, men sånn er det vel med mange arrangementer, legger hun til.

Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) ble etablert i 1898 og har opp gjennom årene bidratt på mange områder der det offentliges innsats ikke strekker til, og rettet den frivillige innsatsen der behovet er størst. På landsbasis har foreningen 650 lokallag og 41.000 medlemmer.

– Grasmyr Sanitetsforening er noen og 40 medlemmer, men vi er 12-15 som er mest aktive og går på medlemsmøter. Mange har ikke anledning til det med jobb og familie, sier Hanssen.

Lokalt jobber foreningen med tiltak som «Kløvertur» og «Språkvenn».

– Kløvertur er et lavterskeltilbud for alle. Da går vi på tur, uansett om man vil gå på føttene, bruke gåstol eller rullestol. Vi har nettopp startet opp med noe som heter Språkvenn. Der inviterer vi damer som kommer fra andre land sånn at de kan lære seg norsk. Det begynte vi med i vår og det virker som vi får det til, forteller Hanssen.

Støtte til forskning

På årets Damenes Aften 6. september får foreningen besøk av Elisabeth Svãrd fra NKS sentralt, som skal fortelle om kvinnehelse og forskning.

– Sanitetsforeningen samler inn penger til forskjellige forskningsinstitusjoner. Det baserer seg mye på kvinnehelse og barn, men også forskning på kreft, revmatisme, hjertesykdommer og andre ting. Årlig bidrar foreningen med 20-25 millioner kroner til ulike forskningsprosjekter, sier Hanssen.

I tillegg til foreningen på Grasmyr er det også sanitetsforeninger på Gibostad, i Vangsvik og Hemmingsjorda.

– Det siste vi nå gjorde var å utstyre helsestasjonen for ungdom på Finnsnes. Vi kjøpte også inn en del til Sansehagen i Rossfjord. Om vi ser det er noen som trenger hjelp, så støtter vi dem, sier Hanssen.

Til Damenes Aften kommer også Tom Åge Myhren, som holder foredrag om ledelse, trivsel og arbeidsglede.

– De som har hørt han sier han er veldig god, sier Hanssen.

Hun forteller at formålet med arrangementet er å rekruttere flere medlemmer, men også samles for å bli kjent og legge videre planer.

– Vi kan bli kjent med hverandre og finne ut av om det er noe vi skal arbeide for lokalt som vi ikke har tenkt ut. Men ellers er det lagt opp til hyggeaften, og alle damer kan komme, uansett alder, avslutter Hanssen.