70 utstillere til årets Gibostadmartna

– Vi tar sikte på å gjøre martnan mest mulig intim

Den 28. Gibostadmartnan følger gamle tradisjoner med fokus på lokale produkter og godt miljø

INTIMT: Det tas sikte på å gjøre martnan mest mulig intim. Her fra Gibostadmartnan et tidligere år.  Foto: Birger Caspersen

kultur

Gibostad kan ønske velkommen til en tradisjonsrik martna med fokus på tradisjonelt handverk, husflid og lokal, kortreist mat. Omlag 70 utstillere byr på kunst, gaveartikler, handverk, fisk, kjøtt, økologisk mat, nypoteter, urter og mye mer. Statssekretær Widar Skogan fra Landbruks- og matdepartementet vil åpne året Gibostadmartna fra Smiatrappa.

Tradisjon

– Dette begynner å bli en tradisjon. Vi tar sikte på å gjøre martnan mest mulig intim, det er en del av sjela til martnan at det er stille og rolig her og at folk har god tid. Tid til å titte på det martnan byr på, men også tid til å ta seg en kopp kaffe og prate med hverandre. I år som ellers satser vi mye på at barna skal ha det fint, både med trylleskole og andre aktiviteter i Barneteltet, forteller Herman Uteng fra martnansledelsen. Tradisjonen tro blir det selvsagt hesteridning for barn.