Barnekunstkurs i Dyrøy 15. – 18. august:

– En rev som vil og tør, og som har hjertet med seg

For fjerde sommeren på rad arrangerer Synnøve Nupen barnekunstkurs i Brøstadbotn. Men i år er utgangspunktet litt annerledes.

DYRØYREVEN: På barnekunstkurset hos Synnøve Nupen denne sommeren skal smårollingene få lov til å ferdigstille Dyrøyreven med farger og med sokkel. – Dette er en rev som vil opp og frem i verden, men han har også hjertet med seg, smiler Nupen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Når ungene samles på Aktivitetshuset i Brøstadbotn sentrum den 15. august, er det et riktig så håndgripelig stykke kunst de skal få arbeide med: En platinarev, utformet i tre.

– Vi har kunstkurs i fire dager, og det er fint om ungene melder seg på i forkant slik at vi vet hvor mange som kommer. På kurset tar vi utgangspunkt i platinareven, og ungene skal få være med på etterarbeidet. Reven skal grunnes, males, kanskje må vi skjære figuren enda bedre til, vi skal lage hale, og til slutt monterer vi den på sokkel. Det skal bli en flott rev, som med sokkel blir 170 cm høy, forteller kunstner og kursholder Synnøve Nupen.