Sommerdag med traktorparade: – Vi har noe helt nytt i år

Førstkommende lørdag arrangerer Bygdelaget Samhold «Sommerdag på Målsnes». Det blir både traktorparade og trollspel, og i år får de besøkende oppleve en utendørs dåp.

TRAKTORENTUSIAST: Jan Eide, en av ildsjelene bak veterantraktorparaden, i aksjon på Sommerdag på Målsnes. Foto: Privat 

TROLLSPEL: Hvert år arrangeres det forestillinger i Trollskogen, der både barn og voksne deltar. Foto: Privat 

kultur

Leder av bygdelaget, Arild Braathen, forteller at det vil være mulig å kjøpe lokale varer, og spise nordnorsk tradisjonsmat og hjemmebakte kaker på Sommerdagen i år. I tillegg skal de holde gudstjeneste - på en lørdag.

– Vi har noe helt nytt i år. Det skal være gudstjeneste i Trollskogen med preken og utendørs barnedåp, forteller han.

Tradisjonell traktorparade

Den tradisjonelle veterantraktorparaden, som ifølge Braathen er Nord-Norges eneste veterantraktorparade, skal også finne sted. Dette er en av gjengangerne under Målsnesdagan, og mellom 40 og 50 traktorer er med hvert år.

– Vi har opplevd at etter at vi begynte med traktorparaden, har vi gitt traktorentusiastene en arena der de får presentere traktoren sin, som de har skrudd på i gjerne flere år, forteller Braathen.

Han kan også røpe at det kommer noen tilreisende entusiaster med sjeldne traktorer for å delta på paraden.

Trollspel med spesielt budskap

Også i år er det store høydepunktet for barna Trollspelet i Trollskogen, som denne gangen har satt opp to forestillinger. Disse fremføres av lokale skuespillere.

– Trollspel er et tradisjonelt spel som har vært fremført hvert år, forteller Braathen.

Barn og voksne, under regi av Ellen Johansen, har skrevet ei spennende trollhistorie, samt en fortsettelse av historien om Varto-trollet.

– I år har forestillingen et helt spesielt budskap. Men hva dette er får bare de som kommer vite, sier han.

Utescene

Det vil også foregå underholdning i form av musikk og diktlesning på uteområdet ved bygdelagets hus Skansen. Gruppa «Hot for Swingende», bestående av Frits Roy Solvang, Jan Silsand og Hans Johnsen, og visesangeren Jens Ludvig Sundbø er de to musikalske innslagene.

– Det blir også diktlesning fra scenen med mellombygdingen Morten Nilsen, og han skal fremføre noen av diktene fra den nye diktsamlingen som kommer ut til jul, avslører Braathen.