– Dagan betyr mye fordi de samler folket

Lokalhistorie, målselvhistorie, norgeshistorie – og kvensk historie: Lørdagen på Kongsvoldtunet samlet flere historiske linjer.
kultur

Hver sommer inviterer Kongsvoldtunets venneforening og Midt-Troms Museum til en spesiell helg ved Rostadvatnet. Historie formidles gjennom utstilling, foredrag og gjennom aktiviteter for de yngre: Museet har fått et laftesett, som var i bruk for første gang denne helgen. Det er en symbolsk dimensjon når en ny generasjon får innsyn i historien gjennom noe så konkret som å legge bjelke for bjelke foran de gamle tømmerstuene på tunet. At kjøretøyutstillingen i år var supplert med en operativ brannbil, ga dessuten gevinst på flere vis, forteller Nina Takvassbukt, leder for Kongsvoldstunets venneforening.

– Brannbil på tunet var en ekstraservice fra brannvesenet. Siden vi skulle ha smia i drift, ringte vi og spurte om de hadde lyst til å bistå oss med brannslukkingsapparat. Og de har vært ekstra serviceinnstilt: Brannkonstablene har hjulpet oss og laftet sammen med ungene i dag, smiler Takvannsbukt.