Nye impulser på NM i revy

Vera Lill Bjørkhaug er sentral i Nerbygda Revylag, som både forfatter og skuespiller. Hun benyttet muligheten til å få faglig påfyll under norgesmesterskapet i revy.

LÆRERIKT: Vera Lill Bjørkhaug (t.v) fikk nye impulser av Hanne Åsheim og andre dyktige instruktører da hun deltok på kurs i forbindelse med NM i Revy. Foto: Svein Halvor Moe 

kultur

Den dyktige revydamen var nemlig med på to av kursene som ble arrangert parallelt med festivalen. Både «fra ide til revyvise» og «stemmebruk» hadde henne på deltakerlisten. Bjørkhaug som etter hvert begynner å bli garvet innenfor revyfaget, hadde fått nye impulser da kurset var over.

– Jeg bestemte meg for å bli med på kursene da det var klart at vi hadde fått med NM-nummer og jeg skulle til Høylandet. Det er bestandig kjekt å få vitamininnsprøytning. Jeg føler meg nå tryggere på hvordan du setter melodi til tekstene og hvordan man bygger opp tekstene. Selv om det er begrenset hvor mye man kan lære i løpet av et kurs som dette, sa Vera Lill Bjørkhaug.

Utvekslet erfaringer

Hun la til at det bestandig er inspirerende å jobbe med noen av de fremste innenfor dette segmentet. Likeså å få være sammen med kursdeltakere fra andre revylag rundt om i landet. Det gjør det mulig å utveksle erfaringer. Det kan av og til være vel så utviklende som selve kursbiten. Selv om det er miksen som er mest spennende med å delta på kurs i forbindelse med NM i Revy.

Det var for øvrig ikke første gang at den skriveføre damen deltok på kurs på Høylandet. Tre ganger har hun vært der. Både i 2011, fire år senere og i år var Bjørkhaug i aksjon i den revygale bygda i den nordlige delen av Trøndelag. Det kan fort bli flere Høylandet-turer. For hun har ingen umiddelbare planer om å gi seg i revygruppa som hvert år setter opp en revy som er godt besøkt.

Liker å skrive sanger

Jeg ble med fordi jeg likte å skrive sanger og dikt på rim. Planen var at jeg skulle bidra på den måten. Jeg så ikke for meg at jeg også endte opp på scenen. Siden har jeg vært med på flere revynummer, sa Bjørkhaug som også var med og bidra for Nerbygda Revylag i det store revyteltet i år. Den dyktige «allrounderen» kan sitt fag både som skrivende og utøvende revyartist.

– Kommer vi til å få se deg på scenen flere ganger under NM på Høylandet?

– Det er vanskelig å svare på det ettersom det er kamp om NM-plassene og det blir vanskeligere og vanskeligere å komme med. Men jeg må innrømme at det gir inspirasjon å være her ettersom det er så mye bra å se. Jeg kommer hver gang i kontakt med mange flinke og hyggelige mennesker, sa Bjørkhaug.