Kulturprisutdelinger i Salangen:

Winstanley fikk kulturprisen

«Blomsterpiken» Mary-Anne Beryl Winstanley fikk kulturprisen i Salangen. Kristoffer Heggelund fikk Ungdommens kulturpris.

UTDELING: Mary-Anne Beryl Winstanley fikk den ordinære kulturprisen i Salangen. Den får hun fordi hun legger ned et stort frivillig arbeid hvert år med å pynte og plante i sentrum.  Foto: Jøran Berthinussen

kultur

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) og kultursjef Kurt Jan Kvernmo sto for utdelingen av prisene under Millionfisken.

Legger ned formidabelt arbeid

Mary-Anne Beryl Winstanley får den ordinære kulturprisen fordi hun bruker hvert år masse timer av sin fritid til å pynte og plante i Sjøvegan sentrum av Sjøvegan. Mary-Anne, også kalt “blomsterpiken”, tar seg av det ikke ubetydelige arbeidet med å sette ut blomster på Sjøvegan, og ikke minst stelle disse gjennom hele sommerhalvåret. De fineste og flotteste blomstene er plassert fra starten av innkjøringen til Sjøvegan, gjennom sentrum og helt opp til Salangen kirke.

– Blomstene er plantet i ulike kulisser, alt fra gamle båter til oppheng i lyktestolper. Mary-Anne vanner og steller blomstene hele sommeren, til stor glede for både innbyggere og tilreisende til kommunen. Hun legger ned et formidabelt arbeid for fellesskapet, som igjen sprer trivsel og glede for dem som ferdes i sentrum, står det på kommunens hjemmeside.

– Enestående stemme

Ungdommens kulturpris gikk til Kristoffer Heggelund. Han har både musikalsk og idrettsbakgrunn. Han studerte musikk på Leeds college of music. Han spiller gitar og synger både egenproduserte samt coverlåter.

– Han har en helt enestående stemme som gir en positiv gjenklang man ikke skulle tro fantes. I tillegg er han en habil fotballspiller som spiller på Salangens A-lag, skriver prisutdelerne.

Aktuelle kandidater til ungdomsprisen kan være ungdom mellom 13 og 25 år eller grupper, lag og foreninger som gjennom sitt engasjement har gjort en spesiell innsats på det aktive og/ eller det ungdommens kulturpris 2019. Aktuelle kandidater er også de ungdommene som på verdig måte har representert kommunen utad.