Arrangerer gårdssalg med skatter fra før krigen og frem til i dag:

Arrangerer gårdssalg med skatter fra før krigen og frem til i dag

Til helga skal to gårdskvinner på Svartfjell selge utstyr og minner fra gårdslivet helt tilbake fra 1930-tallet.

Klar. Her sitter Anne Helene Skogstad på Gråtass og Julie Johnsen i Volvojeep, klar på hvert sitt kjøretøy som skal under hammeren på gårdssalget og under auksjonen kommende helg.   Foto: Privat

kultur

Anne Helene Skogstad og Julie Johnsen Nymo går sammen og selger redskap og minner fra et liv som dateres helt tilbake til før krigstiden.

– Vi tømmer et gammelt hus som skal rives og selger alt som ligger lagret i det huset. Det er alt mulig fra gamle traktorer, ploger og annet jordbruksredskaper. Det er også en gammel militærsykebil fra 1943 og en gammel radio fra 1930. Det er egentlig ting fra et helt liv som skal selge, sier Skogstad til Folkebladet.

Ikke bli rik

Med både bålkaffe og noen formkaker, håper damene at flere vil finne turen til Svartfjell på Senja til helga.

– Tanken er å lage en koselig ramme rundt det hele. Vi skal ikke bli rik på dette, men vi vil at tingene skal komme til verdighet med at noen får glede av de. Det er jo mye bedre enn at vi kjører de til fyllinga, sier Skogstad.

Gårdssalg eller loppemarked har blitt svært populært med årene.

– Vi er forskjellige, og jeg vet jo ikke hvilken interesse folk har, men tror den som er på jakt etter noen skatter kan finne det her. Vi har alt fra bikuber med utstyr til gamle møbler, leker og matter til gråtass, sier Skogstad og refererer til den grå traktoren kjent fra barnefilmene.

Gråtass er en av tingene som skal under hammeren når de lørdag også har auksjon på gårdssalget.

– Vi skal også auksjonere bort en firhjuling, jernhest, og en rød traktor – altså kjæresten til gråtass, ler Skogstad.

Gårdssalget arrangerer damene både lørdag og søndag, mens auksjonen er på lørdag.

Inspirert

Damene har ikke arrangert gårdssalg før, men har latt seg inspirere av nabolandet, som ofte har slike arrangement om sommeren.

– Vi har jo sett at dette er veldig populært i Sverige og har fått inspirasjonen til gårdssalg derfra. Vi skal jo ha en auksjonarius som bor i Sverige, men er fra Norge og hjemme på ferie, informerer hun.

De håper det vil komme både nye og gamle kjente på gården.

– Dette synes vi er veldig spennende. Og håper det blir koselig, og at vi får treffe gamle kjente som kan friske opp gamle minner. Så har det også vært koselig å stifte nye bekjentskap, avslutter hun.