Hekla Stålstrenga fikk høyt terningkast under Festspillene

"Hekla Stålstrenga er blitt et nesten perfekt band etter hvert", skriver anmelder i Harstad Tidende om konserten til Midt-Troms bandet under Festspillene i Nord-Norge.

Rock’n Roll: Når Emilia Amper (til høyre) dukket opp med nøkkelharpe, ble det på grensen til pur rock’n roll. Her med Ragnhild Furebotten (fra venstre) og Anne Nymo Trulsen.   Foto: John Henry Storhaug

kultur

Glem tankene om at de spiller folkemusikk, be puristene slutte å rynke på nesen av trommer og elbass. Sett deg godt til rette i stolen, lukk øynene og nyt. De har etter hvert utviklet en kjemi, der selv hver eneste solo, og hver eneste sangstrofe er en del av helheten, der alt smelter sammen til noe som i alle fall er bittelitt større enn summen av hvert enkelt bandmedlem.

Forfriskende

Tidligere har Hekla Stålstrenga blitt litt kjedelige på en hel konsert, og ting gikk liksom litt mye i ett, uten variasjoner og nyanser. Nå sitter det hele som et skudd, uten at jeg er helt sikker på hva som har endret seg.