En følelsesmessig sorti fra Midt-Troms

Det går mot midtsommer, og skogen står grønn og fullt utsprunget. Likevel forbereder Dan Lorentzen sin sorti. Den 22. juni setter han punktum etter fire tiår på scenen.

Sorti: Dan Lorentzen har nettopp rundet femti, han har flyttet sørover og etablert seg i Fredrikstad og vet at det nå blir færre turer nordover. Den 22. juni setter han punktum på kulturhuset på Finnsnes – etter fire tiår på scenen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

Skal jeg oppsummere hva musikken har betydd for meg, blir svaret «nesten alt». Mer enn jobben! Den har vært selve livsnerven for meg.

Dan Lorentzen
kultur

Den 11. juni rundet han femti, men det halve århundret tynger ikke nevneverdig: Han ser bedre ut, er i bedre form og synger neppe dårligere enn han gjorde for ti år siden. Mye har likevel endret seg. Han er nyetablert, har flyttet ut av landsdelen og fått barnebarn. Men selv om han har bodd «borte» før, har han alltid kommet tilbake, dratt nordover, mot familie og nettverk, også da han forlot Finnsnes for Fredrikstad for noen år siden. Nå vet han det blir færre turer fremover. Dan har aldri vært profesjonell artist i den forstand at han har levd av sangstemmen. Men han har til tider arbeidet, turnert og utøvd på et like høyt nivå som de fleste av våre nasjonale vokalister. Skulle det være en sorti, måtte det bli her, på Finnsnes, i kulturhuset.

– Selv om jeg har fartet mye i landsdelen opp gjennom årene, har Finnsnes og Midt-Troms vært stedet jeg har hatt suksess med konsertene våre. Jeg har lett etter muligheten for å sette punktum, til å si at det var den delen av karrieren. For et par år siden kom tanken om at når jeg fyller femti, markerer jeg dagen her – og sier takk for alt – så langt, smiler han.