Dårlig vær la en demper på torgdagen i Sørreisa

Værgudene sørga for at det ikke ble noe særlig liv og røre på den tradisjonelle torgdagen.

LABERT: Torget var ikke direkte overfylt.  Foto: Birger Caspersen

kultur

– Det har vært labert frammøte, nok på grunn av været. Værmeldingen var gunstig, men værgudene hørte dessverre ikke på dem! Denne torgdagen ble starta av Næringsforeningen på 80-tallet. Lions Club Sørreisa ble med for sju år siden, for å ha en avslutning på «andeløpet» vårt. De siste årene har vi overtatt det hele. I år driver vi kafe i de gamle kiosklokalene. Ute på torget har vi boder. Hesteskokasting har vært et gammelt og populært innslag, men i år var det ingen som var interessert. Været har også gitt mer vann i elva enn ellers, så vi måtte ut på fjorden da vi skulle avslutte andeløpet, som har en hovedpremie verdt 25.000 kroner. Alle vinnerne var fra Sørreisa og de er underrettet, forteller lederen av lionsklubben, Johannes Haldorsen.

ANDELØP: Endene passerer brua i full fart.  Foto: Privat

Torgdagen

Torgdagen ble åpna av ordfører Jan-Erik Nordahl, som også var sjefskontrollør ved andeløpsavslutningen.