– Det som kommer ut av hullet i ansiktet på dem er like uforutsigbart for meg som for publikum

Lunheim Standupforening legger sin sesongavlsutning til Ottos lørdag.

SHOW: Roy-Arne Johannessen og Lunheim Standupforening kommer til Finnsnes og Ottos lørdag, og lover god stemning.  Foto: Linda Nordvåg

Grunnen til at vi holder på med dette er jo at vi har lyst til å underholde

Roy-Arne Johannessen, Lunheim Standupforening

LOKAL: Michael Andersen fra Finnsnes er én av de som skal på scenen.  Foto: Linda Nordvåg

kultur

Godt besøk og gode tilbakemeldinger gjør at Ottos kjører på med et nytt show. Lunheim Standupforening fra Tromsø kommer på besøk til Finnsnes og Ottos på lørdag.

– Det var suksess sist, bedre enn vi hadde turt å håpe på med nærmere 90 gjester, sier Krister Viken hos Ottos til Folkebladet.

– Vi har veldig mange relasjoner til Finnsnes, og det var sykt god stemning sist da det nesten var utsolgt oppe på Ottos, så vi gleder oss veldig, sier Roy-Arne Johannessen i Lunheim Standupforening, som selv har bodd på Finnsnes, til Folkebladet.

– Knallartige

Lørdag er altså standupforeninga tilbake, også denne gang med lokale innslag blant de fem som skal på scenen.

– Det er veldig artig å se at det er et lokalt standup-miljø. Michael Andersen fra Finnsnes var veldig flink sist og han er tilbake nå, sammen med Roy-Arne Johannessen, forteller Viken.

I tillegg skal både Sondre Stømer som bor i Oslo, Aleksander Økland som er leder i Stand Up Grünerløkka og Tord-Rune Kvikstad fra Stand Up Bodø sørge for at folk slår opp lattterdøra på vidt gap.

Johannessen er klar på at det er helt bevisste valg som har blitt gjort når de nå har fått disse komikerne nordover.

– Det vi har lyst å få til er å få komikere oppover som er notorisk interesserte i humor og som er knallartige, sier han, og viser til at dette gjerne kan være de neste som slår igjennom på nasjonalt nivå.

– Jeg har ingen kontroll på komikerne, det som kommer ut av hullet i ansiktet på dem er like uforutsigbart for meg som for publikum. Men det jeg tenker kan dukke opp er ting som har skjedd den siste tiden, sier Johannessen, som selv skal binde sammen showet gjennom å være konferansier.

– Artig

Viken påpeker at standup er veldig i vinden i Midt-Troms.

– Jeg har selv alltid likt standup, og synes det er skikkelig artig å se at det har blitt en trend. Det er også fint å se at det er noe som folk er villig til å betale for å se, påpeker Viken.

I tiden fremover vil de jobbe mer med standup.

– Frank Berntzen er veldig positivt innstilt, og håpet er at dette kanskje kan bli en månedlig affære, sier Viken.

Ut tidlig

I forbindelse med sitt avslutningsshow før sommeren, oppforderer Roy-Arne Johannensen Finnsnes-væringene til å benytte seg av muligheten til å gå ut tidlig.

– Jeg vet at det på Finnsnes er kultur for å gå ut sent. Men det er veldig okei å gå ut tidligere og ta et par glass og ha det hyggelig. Jeg tror mange har opplevd det de gangene vi har vært på Finnsnes, påpeker han.

Selv gleder han seg veldig til å komme tilbake til Finnsnes.

– Det er en enorm glede for min del, det er utrolig godt å komme tilbake til Finnsnes. Grunnen til at vi holder på med dette er jo at vi har lyst til å underholde, og jeg vet også at de andre også gleder seg og har snakket om det, sier Johannessen.