Senja Gospel inviterer til dobbel konsert den kommende helga

Lørdag 25. mai inntar koret Finnsnes kirke. Søndag 26. mai er det Breidablikk på Skaland som får besøk av Senja Gospel.

Håper å fylle kirka. Erling Svegre og Børge Lindberg, som er henholdsvis musikalsk leder og styreleder i Senja Gospel, håper at mange tar seg tid til komme på korets vårkonsert. Lørdag blir det konsert i Finnsnes kirke og søndag på Breidablikk på Skaland.  

kultur

Det blir fullt trykk under de to vårkonsertene. Senja Gospel har nemlig med seg band, og som vanlig vil samtlige korister være utstyrt med mikrofoner. Styreleder Børge Lindberg og musikalsk leder Erling Svegre gleder seg voldsomt, og håper at mange finner veien til konsertlokalene.

– Vi har så stor glede av å synge og spille denne typen musikk, og vi har veldig lyst til å dele denne gleden med publikum, sier Svegre.

Musikksjangeren er selvsagt gospel, men ikke bare det.

– Vi har egentlig en litt større ramme rundt begrepet gospel, nemlig at teksten i låtene vi fremfører skal ha et budskap og ei melding til folk. Med det åpner det seg litt flere muligheter med tanke på repertoar, slik at vi ikke bare nødvendigvis må plukke alt fra Andraé Crouch eller Oslo Gospel Choir. Det finnes veldig mye gode tekster i popmusikk også, understreker Svegre.

Konsert. I fjor vår holdt Senja Gospel konsert i Vangsvik kirke.   Foto: Arne Ivar Hanssen

 

Poplåt med kraftig budskap

Den musikalske lederen kan avsløre at blant annet Coldplays «Fix you» er én av låtene som vil bli fremført under de to korkonsertene.

– Det er en poplåt med et ganske kraftig budskap, som handler om å bry seg om andre som har det tungt. Den synes vi er så fin at vi har laget et eget arrangement der også koret får lov til å skinne litt på slutten. Jeg kan også nevne en god gammel klassiker som heter «Soon and very soon» av Andraé Crouch, én av de store mentorene i amerikansk gospel opp gjennom årene, sier Svegre.

Han mener for øvrig at de har så mange gode låter på spillelista at det er vanskelig å fremheve enkeltlåter.

Utvider nedslagsfeltet

Senja Gospel har base i Vangsvik. Det var også der — i Vangsvik kirke — at de sist holdt storkonsert. At de nå har "trukket litt ut" er ikke tilfeldig.

– Vi prøver å styre litt imot at vi snart blir én kommune, Senja kommune, og i den anledning forsøker vi å utvide nedslagsfeltet med tanke på konserter. Denne gangen tenker vi at det er fint å ha konserter på Finnsnes og på Skaland. Vi gleder oss veldig, sier Svegre og Lindberg.

Under konsertene, som har fått tittelen "Luft og kjærlighet", vil det være flere solister i sving.

– Totalt har vi fire solister, som alle er knallbra på hver sin måte. De har alle formidlingsevne og skaper øyeblikk for de som hører på, mener Lindberg.