Kan se tilbake på 60 år med sang og samhold

Sør-Senja Mannskor er 60 år. Det går ikke upåaktet hen.

JUBILANT: Sør-Senja Mannskor med sin dirigent Eva-Line Nergård. Nestleder i koret og leder av jubileumskomiteen, Helge N. Nilsen, ser man fremst helt til venstre på dette bildet.   Foto: Dag Arild Larsen

Repertoaret er særdeles variert, og spenner fra Lady Gaga til Giuseppe Verdi

Helge N. Nilssen

PROFESSOR: Sopranen og musikkprofessoren Anne-Lise Sollied har i likhet med eksmannen Carlo Allemano samarbeidet med Sør-Senja Mannskor tidligere.   Foto: iTromsø

TENOR: Carlo Allemano skal blant annet fremføre «Slavekoret fra Nebu Tec», fra en opera i fire akter av Giuseppe Verdi.   Foto: Nicola Dal Maso

HISTORISK: Dette bildet av Sør-Senja Mannskor tror man er knipset i 1965.   Foto: Midt-Troms Museum

kultur

Det lover korets nestleder Helge N. Nilssen, som også er leder for jubileumkomiteen.

– Når Sør-Senja Mannskor er hele 60 år synes vi at det er all grunn til å slå på stortromma, og det gjør vi med en stor jubileumskonsert i Kulturhuset på Finnsnes fredag 3. mai.

Sør-Senja Mannskor ble stiftet i 1959, og har holdt det gående siden uten pause eller avbrekk. Det ble i flere tiår først ledet av Harald Mathisen

– Vår nye dirigent i jubileumsåret er Eva-Line Nergård. Hun overtok dirigentjobben ved nyttår etter at Sindre Sandvik hadde sagt takk for seg. Eva-Line er dermed eneste jente i gutteflokken, og er en svært dyktig og sympatisk person som vi er svært fornøyd med å ha som dirigent, understreker Nilssen.

Til den store jubileumskonserten i storstua på Finnsnes har mannskoret invitert flere tidligere samarbeidspartnere til å medvirke.

– Vi har tidligere hatt flere flotte samarbeidsprosjekter med tidligere tranøyværing Anne-Lise Sollied, og vi er kjempeglad for at hun kommer og tar med seg Carlo Allemano pluss sin faste akkompagnatør Sergej Osadchuk. De skal både ha egne opptredener, samt fellenumre med jubilanten, sier styreleder i koret , Karl-Alf Rydningen, som legger til at deres gjester fra Musikkonservatoriet i Tromsø vil svinge opp med dramatiske tenorarier, spenstige duetter og romantiske sopranarier

Variert

– Når et kor skal feire et jubileum som dette har de alltid med seg et gjestekor eller flere. Vi har valgt oss Finnsnes korforening, som under ledelse av sin dirigent Kristian Kaurin har gjort seg bemerket i sangkorverdenen i mange år, understreker Helge N. Nilssen

Kunstmaler og musiker Svein-Arild Berntsen er også en tidligere samarbeidspartner for Sør-Senja mannskor. Han har i likhet med Finnsnes Korforening sagt ja til å medvirke i jubileumskonserten.

– Vi skal synge litt også. Spesielt gleder vi oss til et par gigantiske avslutningsnumre der Anne-Lise Sollied og Carlos Allemano er solister sammen med oss, sier styrelder Karl Alf Rydningen, som viser til bredde i repertoaret der blant annet Benny Andersson, Bob Dylan, Ola Bremnes, Lady Gaga, Terje Nilsen, James Bay og Giuseppe Verdi bidrar.

Pause

Da Eva-Line Nergård overtok takstokken ved inngangen til 2019 ble hun den 22. i rekken av dirigenter som har ledet Sør-Senja Mannskor siden oppstarten for 60 år siden.

– En konsert med så mange ulike aktører og bredt repertoar tar sin tid å gjennomføre. Vi har derfor lagt inn en pause i midten av den der folk kan strekke litt på bena og slå av en prat med kjente og ukjente, forklarer Nilsen.

Pausen skal ikke bare fylles med snakk.

– Man også benytte seg av tilbudet med å kose seg med forfriskende boblevann, som i dette tilfellet er alkoholholdig. Men også litt å bite i. Og dette koster ingenting. Når man feirer bursdag er det ikke vanlig at gjestene betaler for det de får servert av mat og drikke, understreker Helge N. Nilsen.

– Hvor lenge vil konserten vare, pausen inkludert?

– Noe over to timer må man regne med at det tar, men så jo legger vi jo opp til en skikkelig helaften i storstua på Finnsnes. Dette skjer jo på en fredags kveld da de fleste har fri dagen etter og hele resten av helga foran seg. Da burde det ikke være noen bråhast med å komme seg hjem igjen.