Blått & Rått spiller opp i bakgården

Blått & Råtts jubileumsmarkering av albumet «Oppned» er blitt lagt merke til også i Harstad.

besetning: Blått & Rått med fra venstre Ronald Alertsen, Steinar Steffensen, Knut Magne Amundsen og Svein Kaspersen. I konserten i bakgårdfestivalen medvirker også Kjetil Andreassen og Vidar Nilsen. Privat Foto 

kultur

Bandet har derfor blitt invitert til å opptre på festivalen Bakgården, som arrangeres i perioden 15. til og med 17. august. Festivalområdet er nå lokalisert midt i Harstad sentrum, etter at arrangørene i 2018 tok i bruk et nytt område til å avvikle festivalen, som nå er parkeringsplassen ved Harstad Kino. Blått & Rått skal entre scenen i Bakgården lørdag 17. august.

– Vi skal opptre samme dag som artister og band som Åge Aleksandersen og Violet Road. Vi forstår det slik at vi får en times spilletid på scenen, forteller Ronald Alertsen, som trakterer instrumentet bass i Blått & Rått.

Verken for Alertsen eller de andre guttene i Blått & Rått vil det være noe nytt å gi lyd i fra seg i Harstad.

– Harstad er et sted Blått & Rått har opptrådt mange ganger tidligere. På utallige utesteder, og selv i kulturhuset der.

En stor ære

– Hvordan er det å bli spurt om å opptre på denne festivalen?

– For oss er det en stor ære å bli invitert til å spille på denne festivalen. Bakgården er den festivalen i Nord-Norge som har vært mest suksessfull siden den ble etablert. Den er veldig skikkelig og seriøst drevet, og kan hvert år lokke med dyktige og profilerte band og artister. Vi gleder oss skikkelig til å opptre på den.

«Oppned»

– Er dere invitert dit for å bidra med det jubileumsalbumet dere har markert i år?

– Det er nok hovedgrunnen til at vi er invitert i år, så det er tydelig at man også har registrert dette jubileet i Harstad. Vi kommer til å gjøre noen låter fra «Oppned», men ikke alle. Ellers har vi jo en del skiver å fylle opp spilletiden med i den timen som er avsatt til oss.

– Stiller dere med vanlig besetning?

– Ja, men i tillegg har vi med oss Steinar Steffensen på gitar og Vidar Nilsen på tangenter. Kjetil Andreassen, som overtok da Steinar gikk ut, er selvsagt også med.