Disse fikk støtte fra Norsk kulturråd

Det er nå klart hvilke aktører i Troms som får tildelinger fra Norsk kulturråd.

KULTURSAMARBEID: Cat Collective fikk 120.000 i støtte fra Norsk kulturråd. Midlene skal gå til konsertarrangement det neste halve året. Foto: Silja Lomakka 

kultur

Av de 29 tilskuddene går de fleste til musikkrelaterte prosjekter, men også aktører innen visuell kunst, scenekunst og litteratur mottar tildelinger, skriver Norsk kulturråd i en pressemelding.

Rådsleder Tone Hansen forteller at det er en god kunstnerisk spredning på prosjektene i Troms som har fått tilskudd.

– Tilskuddene innen musikk går til både komponister, utøvere og arrangører, og det er gledelig å se at så mange kunstfelt er med i denne runden, sier hun.

Satser på kvinnelige visekunstnere

Det største tilskuddet går til Viseklubben Spelt, som får 450.000 kroner til konserter og seminarer de neste tre årene. Daglig leder i viseklubben, Ane Grete Seljebakk, er veldig fornøyd med å ha fått en treårig avtale.

– Det sparer oss nok for en del arbeid, og det er veldig betryggende å vite at vi har 150.000 i året til å arrangere konserter, sier hun.

Seljebakk forteller at viseklubben vil fokusere på å løfte fram kvinnelige artister i tiden fremover, med blant annet Anna Kajander fra Lofoten.

 

– Den første konserten i høst blir med bandet Rustholk med vokalist Ida Løvheim, kjent fra blant annet Hollow Hearts og Dylan på nordnorsk.

Viseklubben vil også satse på flerkulturell visekunst med konseptet TRAP på Kafe Globus, i tillegg til å løfte fram unge, ukjente navn med konseptet «Uspelt».

– Det er jo hyggelig å høre Jan Eggum 4–5 ganger, men da vet man jo hva man får. For meg som arrangør er det alltid de nye artistene som er mest spennende, sier hun.

Støtte til litteraturformidling

Litteraturfestivalen Ordkalotten har mottatt 300.000 kroner fra Kulturrådet. Daglig leder Ingvild Solstad-Nøis forteller at midlene fra tildelingen går inn i årlig drift og arrangering av festivalen.

– Dette er et beløp vi mottar hvert år, så Kulturrådet er en god venn for oss, forteller hun.

 

Hvilke forfattere som vil bli hentet til årets festival er foreløpig uklart, ifølge Solstad-Nøis.

– Det er for tidlig å gi noen navn nå, men temaet for årets festival er «naboen», sier hun.

Kulturkollektiv

Samarbeidsprosjektet Cat Collective jobber for å løfte fram kvinnelige aktører innen kunst og kultur, og har fått 120.000 kroner i tildeling fra Kulturrådet. Prosjektleder Sofie Martinsen forteller at støtten hovedsakelig vil gå til konsertvirksomhet det neste halve året.

– I mai arrangerer vi konserter med Lena Jinnegren og De Marvells. I tillegg viderefører vi konseptet «kvotekveld» med standupkomiker Trine Lise Olen. Denne gangen skal det arrangeres i Målselv, forteller hun.

 

– Vi prøver også å fokusere på litt andre ting enn bare konserter. Det vil blant annet bli satset på litteratur fremover, legger hun til.