Til Kråkeslottfestivalen med nytt prosjekt

Benjamin Mørk fra Vangsvik på Senja skal spille på årets utgave av Kråkeslottfestivalen i juni. Og det med et helt eget prosjekt.

HJEM: Benjamin Mørk kommer tilbake på hjemlige trakter under Kråkeslottfestivalen den kommende sommeren.   Foto: Terje Arntsen

kultur

30-åringen fra Vangsvik er utdannet pianist ved Musikkonservatoriet i Tromsø og som 26-åring var han tidenes yngste festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge.

Siden den gang har han gitt ut to album under eget navn i tillegg til å bli fast inventar i livebandet til Mari Boine.

Den 8. februar i år kom også minialbumet med tittelen Resignasjoner I-IV, og dette var Mørks retur til pianoet som soloartist.

Mekanisk Piano

Nå har han også et nytt prosjekt på gang. Gjennom et sinnrikt system av hjemmelagde mikrofoner og tekniske innovasjoner forvandler Benjamin Mørk pianoet til en rytme- og klangmaskin.

Det er dette prosjektet, som har fått navnet «mekanisk piano», Mørk tar med seg til Kråkeslottfestivale den kommende sommeren.

– Mekanisk piano er en totalfilosofi for pianospill der man bruker de mekaniske lydene inni pianoet. Litt enkelt forklart kommer det lyd også når man slipper tangenten, ikke bare når man trykker ned, og disse lydene kan man lage rytmer med», sier han i en pressemelding.

Med egne komposisjoner og versjoner av andres melodier har han vekket begeistring i både inn -og utland.

Årets første for Mørk

– Mørk er en av landets mest spennende og nyskapende musikere både innen elektronisk og akustisk musikk. Han er en komponist som spiller på flere strenger og forteller historier med musikken, nesten helt uten ord, sa festspilldirektør Maria Utsi da hun annonserte årets festspillprofil i 2016.

Kråkeslottet blir den første festivalen Mørk opptrer på i år – og den eneste på hjemmebane i Midt-Troms.

Kråkeslottfestivalen på Bøvær går av stabelen 14-16.juni. Både Ola Bremnes, jazzveteranene i Hot Club de Norvège og spelemannsprisvinnende GURLS står på plakaten.