Daglig leder ved frivilligsentralen om seniortilbud:

–Kan bli kroken på døra

Hvis ikke flere fra målgruppa benytter seg av tilbudet med dansegalle i Silsandhallen kan Frivilligsentralen i Lenvik bli tvunget til å avvikle det.

seniortilbud: Styreleder og daglig leder ved Frivilligsenttalen i Lenvik, Jasmin Agovic-Nordaas, frykter at de må sette kroke på døra for tilbudet de har med dansegalla for eldre i Silsandhallen på grunn av liten interesse fra målgruppa. Foto: Reidar Ingebrigtsen 

musikk: Duoen Trond & Jan sørger sammen med Senja Trekkspillklubb for musikken på dansegallaen i Silsandhallen fredag 26. april. Foto: Frivilligsentralen i Lenvik 

kultur

Det sier daglig leder Jasmin Agovic-Nordaas ved Frivilligsentralen i Lenvik, som allerede lenge har jobbet med den neste dansegallaen for eldre i Silsandhallen. Den skal etter planen arrangeres fredag 26. april i år. Hvis påmeldingen viser seg å bli stor nok.

– I fjor måtte vi avlyse dansegallaen på grunn av at påmeldingen var alt for liten. Hvis det samme skjer i år har vi ikke noe annet valg enn å sette oss ned og diskutere om vi skal prøve igjen til neste år. Det legges ned såpass mye arbeid i dette at vi verken har menneskelige eller økonomiske ressurser til å fortsette hvis interessen fortsatt viser seg å være beskjeden, understreker Nordaas. Med menneskelige ressurser sikter han blant annet til all den frivillige innsatsen som må til for å avvikle gallaen, men det økonomiske går på innkjøp av mat og drikke og honorar til musikere.

Påmeldingsfrist

– Hvor mange må være påmeldt for at årets dansegalla vil bli arrangert?

– Minst 50, men helst mange flere enn det. Dette tilbudet er noe frivilligsentralen har forsøkt å gi målgruppa i noen år nå. På det meste har det vært godt over 100 mennesker som benyttet seg av det.

– Er det noen påmeldingsfrist?

– Påmeldingsfristen er satt til 21. april. På det tidspunktet må vi vite om vi skal gå til innkjøp den menge mat og drikke som behøves, og om vi skal gi musikerne som har sagt ja til å spille klarsignal til å gjøre det.

Helaften

Også i år legges det til rette for en helaften i Silsandhallen.

– Det vil være et tilbud om flere varmretter, altså full middag med dessert og et stort kakebord i tillegg. Vi har fortsatt alle rettigheter på drikkevarer, og ikke minst levende musikk. Her spares det ikke på noe, de som kommer skal få en skikkelig helaften.

– Er det noen nedre aldersgrense på dette arrangementet?

– Absolutt ikke, selv om tilbudet er rettet spesielt inn mot eldre. Men mennesker i alle aldre er hjertelig velkommen, såfremt de har meldt seg på. Det må alle gjøre.

Den levende musikken i år besørges av duoen Trond & Jan og Senja Trekkspillklubb.