Mye klassisk under UKM-konserten i kirka

UKM-konserten i Finnsnes kirke ble en minnerik opplevelse.

POP: Mia Solset Malik stod for et flott poppinnslag.  Foto: Birger Caspersen

PUBLIKUM: Det var god plass til flere under konserten.  Foto: Birger Caspersen

FLYGEL: Sanne Sue Berger er bare helt herlig på flygelet.  Foto: Birger Caspersen

FIOLIN: Dimitri Osadsjuk på fiolin og Sanne Sue Berger på flygel var et herlig par sammen.  Foto: Birger Caspersen

kultur

Joakim Paulsen fra UKM-festivalkomiteen ønsket velkommen til de omkring 100 frammøtte til festivalens konsert i Finnsnes kirke lørdag kveld. Man ville få glede seg over hele ti forskjellige musikalske innslag, de fleste klassiske, kunne han fortelle.

Det første innslaget stod Sanne Suh Berger fra Lenvik for. Hun spilte Mendelssohns «Rondo Capriccioso» på flygelet, Det var en framføring som det var en opplevelse av de store å få overvære, en framførelse som selvsagt ble belønnet med stormende applaus.

Den neste var gjesten Sigrid Nordheim og hun leverte en helt annen sjanger, nemlig jazz. Hun spilte og sang «Anything about June» av Unni Wilhelmsen. Så var det hjem igjen, Maria Kildahl Kristoffersen fra Lenvik imponerte stort med sin «Little Child». Hun står selv for både tekst og melodi. Nicoline Heiberg-Evenstad er også fra Lenvik og hun gledet forsamlingen med Kolbein Falkeids «Tir n’a Noir». Den gikk rett hjem. Fredrik Dagsvik fra Harstad leverte så en moderne klassisk melodi, «Sunburst» på gitar.

Det var tid for nye gjester og det var ingen ringere enn fiolinisten Dimitri Osadsjuk fra Tromsø. Akkompagnert av vår egen Sanne Sue Berger på flygel, spilte han Beethovens «Vårsonate». To musikere som utfylte hverandre.

Mia Solset Malik fra Sørreisa tok oss så inn i popmusikkens verden, hun sang og spilte «Dynamite». Bra. Det var også Tonje Hågbo Karlsen fra Dyrøy som kom etter henne og spilte «Kiss the rain». Så kom Karine Goos, også fra Dyrøy. Hun kunne glede forsamlingen med «Nuvole Blanche» av Ludovico Einaudi på flygel.

Konserten ble avsluttet av sopranen Tuva Frydenlund, også akkompagnert av Sanne Sue Berger på flygel. Imponerende.

En herlig konsert, en konsert som spente fra lett poppmusikk til klassisk musikk av det riktig klassiske slaget. Noe for enhver smak, og alt framført av utrolig dyktige ungdommer. Her var det mange som vi vil få høre mer fra i framtiden.