Ønsker absolutt alle velkommen til påskefest

Også i år kan Sarah og Jon Blamire by på et variert program i Finnsnes kirke i Den stille uke, som er tidsrommet fra palmesøndag til 1. påskedag.

PÅSKEKORET: Sara og Jon Blamire har satt sammen et kor som de kaller for Påskekoret. Dette prosjektkoret består av medlemmer fra Finnsnes kirkes barnekor, kirkens nye barnekor Gullungen og inviterte andreklassinger. Koret medvirker i «Barnas Påskefest» 15. april.   Foto: Jon Blamire

LEDER: Tromsø Domkirkes kantor, Hijoo Moon, er kunstenrisk leder for festkonserten «Påskekantate» søndag 14. april, der hun også trakterer kirkeorgelet. Ellers medvirker Arctic Musicans og Bach Vokalensemble Nord.   Foto: Tromsø Domkirke

LABYRINT: Den tradisjonelle Påskelabyrinten i Finnsnes kirke, som er ment som en reise gjennom påskens hendelesler, er åpen og tilgjengelig i perioden tirsdag 16. til og med torsdag 18. april.   Foto: Jon Blamire

UNGDOMSKOR: Finnsnes kirkes ungdomskor skal synge under høytidsgudstjenesten i Finnsnes kirke søndag 21. april, der også Finnsnes Kantori og Kirkebandet medvirker.   Foto: Jon Blamire

kultur

Igjen er det Sarah og Jon blamire som har sydd sammen programmet, og som også i stor grad medvirker i avviklingen av arrangementene.

–I Lenvik menighet har kantorene i flere tiår laget programmer med aktiviteter og kulturelle opplevelser som handler om Den stille uke. Så håper vi at folk har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret. Vi kan tilby mange forskjellige aktiviteter og arrangementer for unge og gamle, både tradisjonelle og moderne. Denne uka er ikke bare for såkalt kirkelige folk, så vi ønsker velkommen til absolutt alle, understreker kantor Jon Blamire, som mener at de åpner Påskefestuka med det han kaller en skikkelig pangstart.

– I konserten «Påskekantate» på palmesøndag medvirker noen av regionens fremste og mest prisbelønte musikere, ledet av Tromsø domkirkes kantor, Hijoo Moon. Hele repertoaret består av Bachs flotte musikk, blant annet hans Påskekantate «Erfreut euch, ihr Herzen» og Brandenburgkonsert nummer fem. I konserten medvirker også Arctic Musicans og Bach Vokalensemble Nord. Dette er det eneste innslaget i Påskefestuka som har inngangsbillett, men barn under 16 år har gratis inngang.

Magisk

– Jeg synes at Finnsnes kirke er en vakker kirke. Atmosfæren i kirkerommet gjør at det er noe magisk med det å sitte i benkeradene og lytte. Bach er for alle. Dette er musikk som mange kan glede seg til, sier domkirkekantor Hijoo Moon om konserten i Finnsnes kirke.

Mandag 15. april er det igjen duket for «Barnas Påskefest», der man gjennom ulike stasjoner tar del i læren om påsken. Her medvirker prosjektkoret Påskekoret og Kirkebandet.

Påskelabyrinten, som er åpen for benyttelse i tidsrommet 16. til og med 18. april, er også et tradisjonelt innslag i Påskefestuka.

– I disse dagene er kirkerommet omgjort til en labyrint som er laget av stoler, slik at alt ser veldig annerledes ut. Labyrinten kalles for «Reisen til korset», og viser Kristi lidelse på reisen mot korset. Den skal hjelpe oss til å reflektere over hendelsene i påsken, og be for våre egne liv, og for alle mennesker som lider i verden i dag,

Innslaget «Salmekveld» er satt til onsdag 16. mars, og er et arrangement som Jon Blamire beskriver som en vandring gjennom påskeuka i salmer og lovsang.

– Salmekveld er ledet av Kjellrun Skoglund, med musikalske innslag av Sarah Blamire og Kirkebandet. Det har som alt annet, bortsett fra åpningskonserten «Påskekantate» på palmesøndag, fri inngang, men også frivillig kollekt ved utgangen. Etterpå er det kirkekaffe, som er en viktig sosial ting også i påskeuka, påpeker Jon Blamire.

Annet

I tilegg til dette vil Blamire minne om de like tradisjonelle gudstjenestene i Finnsnes kirke under Påskefestuka.

– På skjærtorsdag er det nattverdgudstjeneste, mens langfredag er dagen pasjonsgudstjeneste. Begge disse gudstjenestene avvikles på kveldstid, og det samme er i høyeste grad tilfelle med Påskenattmessen påskeaften, som ikke starter før klokken 23.00 om kvelden.

1. påskedag er det duket for høytidsgudstjeneste på vanlig formiddagstid. Her medvirker Kirkebandet, Finnsnes kirkes ungdomskoret og Sarah og Jon Blamire på det musikalske. Gudstjenesten ledes av sokneprest Ruth Astrid Stellmacher.