Kor Flott tar med seg musikere og synger Helge Stangnes

Det er mye å ta av når det gjelder lyrikk og tekster ført i penn av Helge Stangnes.

KONSERTSTED: Senja Fjordhotell i Frovåg på Senja er stedet man bør besøke førstkommende lørdag 6. april hvis man vil høre viser og lyrikk av Helge Stangnes. Foto: Privat 

OPPTREDEN: Kor Flott fra en opptreden i Finnsnes kirke.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Det understreker Jon-Petter Stangnes, som er leder i koret Kor Flott.

– I løpet av en time og ett kvarter skal vi presentere bare en bitte liten del av det Helge Stangnes har skrevet, og vil gjennom diktlesning, solosang og korsang forsøke å framføre et tverrsnitt av hans store produksjon, sier korlederen, som sier at publikum blant annet kan vente seg å få høre «Vise på ei fjøl», «Tiriltungetid» og «Lemmingværvals».

–Dype tekster. Morsomme tekster. Alvorlige tekster. Underfundige tekster. Dette er bare noe av det som kjennetegner tekstene som Helge Stangnes har skrevet opp gjennom årene. Å skrive så flott og så musikalsk om hverdagslige ting på en slik måte gjør at forfatteren Helge Stangnes er blitt allemannseie.

Helge Stangnes vokste selv opp på Sør- Senja, og mye av det han skrev kan en del mennesker kjenne seg igjen i gjennom hendelser, lokalhistorie og steder som han omtaler i sin litterære gjerning.

Tonesettere

– Kor Flott, som selv også er fra Sør-Senja, har lenge hatt planer om å sette opp en egen Helge Stangnes-forestilling, og endelig har vi fått det til. Når vi lørdag 6. april inviterer til forestilling på Senja Fjordhotell er det hans tekster som framføres, både i form av diktlesning og i form av korsang. Vår dirigent Oskar Larsen har arrangert alle sangene som skal framføres, og vi har jobbet med dette et halvt års tid, sier Jon-Petter Stangnes, som gir uttrykk for at han ser det som en gave å få framføre et helt program med bare Stangnes-tekster.

– Vi har hentet melodier fra Boknakaran, Jan Arvid Johansen, Erling Stangnes med flere, og har også med to sanger som vår dirigent Oskar Larsen selv har satt melodi og arrangert for koret vårt.

Tre musikere

Kor Flott har også fått med seg tre instrumentalister på konserten på Senja Fjordhotell

–Disse solide musikerne er alle fra Sørreisa. De er Bengt Karlsen på trekkspill, perkusjon, gitar og piano. Videre Trond Lande på gitar og til slutt Odd-Eivinn Vaeng på bass.

Man har i tillegg også hyret inn Jan-Olav Vaeng, som har ansvaret for å sørge for god lyd på forestillingen «Kor Flott synger Helge Stangnes. Korlederen ønsker til slutt vel møtt.