Spilte konsert på nærbutikken: – Midt i folks hverdag får vi anledningen til å gjøre dagen hyggeligere

Pianoelevene til Lise Løvland gledet kundene på Rema 1000 i Sørreisa.

Piano: Glade musikanter. Lise Løvland dirigerer Susanne Furøy, Thea Henriksen, Martha Korneliussen og Inga Schmid. 

Gruppa: Lise Løvland dirigerer Thea Henriksen på bass, Susanne Furøy, Martha Korneliussen og Inga Schmid på piano. 

Duo: Thomas Andreassen og Lise Løvland på trompet leverte god vare. 

kultur

– De øver hele året, så da kan det være hyggelig å få spille og dele musikken med andre. Derfor valgte vi å ha en «butikkonsert» og årsaken til at vi havna her på Rema 1000 er at butikksjefen, Thomas Andreassen, var min pianoelev for en del år siden, fortalte en engasjert Lise Løvland på Rema 1000 i Sørreisa lørdag formiddag.

– Vanligvis har man konsert i et konsertlokale, og da må folk komme til oss. Her kommer vi til dem, midt i folks hverdag får vi anledningen til å gjøre dagen hyggeligere for folk som ikke hadde planlagt at de skulle på konsert.

– Morsomt

Konserten starte med at hver av de fire pianoelvene, Thea Henriksen Schmid, Susanne Furøy, Inga Løwø og Martha Korneliussen, gledet publikum med to pianostykker hver. Etter det fikk man høre alle fire spille «How far I will go», fra filmen Wajana.

Konserten ble avsluttet med at ingen ringere enn butikksjefen selv tok plass ved pianoet og Lise Løvland på trompet spilte «Black Orpheus». Lise Løvland har spilt trombone i mange år, men bestemte seg for å prøve noe nytt, så det var hennes debut på trompet.

Opplegget ble gjentatt flere ganger i løpet av formiddagen.

– Det var morsomt å spille piano igjen. Jeg var elev hos Lise fra 2007 til 2011 og har spilt noe siden den gangen, men jobben begrenser mulighetene en del. Jeg synes det var morsom at Lise kom og spurte, dette er noe helt nytt som kan glede våre kunder, samtidig som elevene kan vokse på det, sa Thomas Andreassen.

Han gledet også publikum med kaffe og kaker.

– Det var spennende og litt skummelt å ha konsert på Rema 1000 og jeg må tilstå at jeg har litt sceneskrekk. Det kunne ha gått litt bedre, men stort sett er jeg fornøyd med meg selv, kunne Martha Korneliussen betro Folkebladet.

Flinke

Publikum var godt fornøyd.

- Jeg synes de var veldig flinke og er glad for at jeg var her og fikk høre dem. Jeg er fra Skøelv, bor vanligvis i Drammen, men er hjemme på en liten tur. Og den har vært vellykket, mimrekveld med fotball i går og konsert i dag, sa en fornøyd Roald Skøelv.

Repertoaret var en fin blanding av litt pop og litt klassisk musikk, med vekt på det moderne og litt lette slaget. Elvene presterte godt, en og annen feilen var det, men det gjorde faktisk konserten enda mer ekte og mer hørbar for publikum. Det var ikke noen fremmede på besøk, det var våre jenter!