Gjør like så godt en konsert på nærbutikken

Pianopedagog og dirigent Lise Løvland liker å bringe musikken ut til folket. Denne gangen er det Rema 1000 i Sørreisa som får nyte godt av dette.

pianotalenter: Fire av elevene til pianopedagog Lise Løvland skal gjøre en gratis konsert, som til og med har litt bevertning på lur, i lokalene til Rema 1000 i Sørreisa førstkommende lørdag 30. mars. Fra venstre pianoelevene Thea Henriksen Schmid, Susanne Furøy, Inga Løwø og Martha Korneliussen. Foto: Lise Løvland 

Vi skal prøve oss på en konsert der kulturen kommer ut til folket, i stedet for at folk kommer til kulturen

Lise Løvland

butikksjef: Thomas Andreassen, som er butikksjef på Rema 1000 i Sørreisa, har tidligere vært en av pianoelevene til Lise Løvland. Foto: Privat 

kultur

Førstkommende lørdag 30. mars er det Rema 1000 i Sørreisa, som også er hjemmekommunen til Lise Løvland, som får besøk av pianopedagogen og fire av hennes talentfulle elever.

– Vi har satt sammen et fint repertoar som jentene mine skal fremføre på Rema 1000. Vi holder på et par timer. Og selvsagt koster det ingenting for noen å overvære konserten. Eller rettere sagt konsertene, da jentene vil ta noen pauser og fortsette på ny frisk, forklarer Lise Løvland.

Den unge butikksjefen på Rema 1000, 23 år gamle Thomas Andreassen, er en gammel kjenning av Lise Løvland.

– Thomas var faktisk selv en av pianoelevene mine for noen år siden. Han var ganske talentfull, men bestemte seg altså for å bli kjøpmann i stedet for musiker. Jeg har overtalt ham til også å bidra i konserten på lørdag, så han bruker nok noe av tiden i forkant på å friske opp gamle kunster.

Musikk

– Hva står på repertoaret i denne konserten?

– Etter forholdene vil jeg si at det er et ganske bredt repertoar, der jentene fremfører både klassisk musikk og pop. Når det gjelder den klassiske musikken som står på programmet her så er det ikke musikk som går langt tilbake i tid. Den klassiske sjangeren består ikke bare av musikk som er laget av Beethoven, Mozart og Bach. Det elevene mine vil fremføre er nye komposisjoner av klassiske komponister skrevet i vår tid.

Lise Løvland, eller rettere sagt butikksjef Thomas Andreassen, kan i tillegg til musikk by på litt bevertning i anledning konserten på butikken sin.

– Thomas har lovet at han skal svinge opp med skikkelig bevertning i form av blant annet kaffe og kaker til konsertpublikummet. Noe jeg tror blir skikkelig trivelig.

Tradisjon

– Gjør du dette for pianolevene dine skal få en ny arena å vise seg fram på?

– Det også, men egentlig er det mest snakk om å bringe musikk og kultur ut til der folk er, som for eksempel på en matvarebutikk. I koret Privilegium Gospel har vi en tradisjon med å gjøre dette, blant annet ved å gjøre små konserter på Amfi på Finnsnes og biblioteket i Sørreisa.