De Ubrukelige

Funnet brukbar til stipend

De Ubrukelige er tildelt Rævspark-stipendet på 30.000 kroner.

STIPEND: De Ubrukelig består av legen Hallvard Høiberg fra Notodden (helt til venstre) og psykolog Christine Henriksen fra Finnsnes. Her sammen med daglig leder Audun Reihaug i Norsk Viseforum da duoen ble tildelt Rævaspark-stipendet, som består av en sjekk på 30.000 kroner.  Foto: Carl J. Asquini

kultur

Det er Norsk Viseforum som deler ut dette stipendet, som er ment akkurat som det fremgår av navnet. Et spark i ræva på lovende musikere til å satse videre på musikk.

– Det var til sammen 130 kandidater som søkte på dette stipendet, der vi til slutt endte opp sammen med tre andre finalister, forklarer Christine Henriksen, som til daglig jobber som psykolog. Sammen med lege Halvard Høiberg fra Notodden utegjør hun halvparten av duoen De Ubrukelige.

– At vi begge har fulltidsstillinger i helsevesenet er noe som gir en trygghet rent økonomisk. Man må jo ha noe å leve av, ikke bare leve for, som er tilfellet for oss begge når det gjelder musikken vi bedriver. Men vi er begge glade i de vanlige jobbene våre også, understreker Christine Henriksen, som opprinnelig er fra Finnsnes.

Betyr mye

– Hva betyr egentlig et stipend som dette for dere?

– Det betyr veldig mye, blant annet hjelper det til med finansieringen av albumet vi skal gi ut i høst. 30.000 kroner er jo en bra slump med penger, som kommer veldig godt med.

– Det er vel også en fjær i hatten for dere som musikere?

– Absolutt, vi er både glade og stolte. Å få dette stipendet åpner også opp for å bli bedre kjent som artister og musikere. Hittil tror jeg vi er ganske ukjent for de fleste. Og så er det jo en stor oppmuntring til å fortsette med musikk, som vi jo begge to har lyst til å gjøre.

– Når i høst regner dere med å lansere debutalbumet?

– Vi har merket av september til det, så får vi se om alt går etter planen. Men albumet er helt ferdig, og klappet og klart for lansering.

Turné

– Hvor mange spor er det på dette albumet?

– Ti spor, som vi har skrevet tekst og melodi til selv. Og teksten er selvsagt skrevet på nordnorsk.

I tillegg til en sjekk på 30.000 kroner spanderer også Norsk Viseforum en landsdekkene turné for De Ubrukelig neste år.

– Det er noe vi begge gleder oss til. I fjor høst opptrådte vi på Fruene på Torget på Finnsnes, som var en utrolig fin opplevelse. Det var fullt hus, og mange av dem som kom var familie, venner og tidligere lære og medelever. Vi håper å kunne besøke fruene igjen.