Tror på to spellemannspriser til Midt-Troms

Både Lil Halima og Geir Bertheussen Blues Express ligger an til å vinne hver sin Spellemann skal man tro oddsen før lørdagens prisutdeling.

VINNER?: Hun kan vinne sin første pris for sin første EP. Lil Halima fra Bardu kan lørdag vinne Spellemannsprisen i klassen «Urban». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

PRIS?: Geir Bertheussen Blues Express topper oddsbettingen og kan også vinne Spellemann denne helgen. Foto: Bjørn Olsen 

kultur

Det kommer frem i spillselskapet ComeOn! sin odds-oversikt for Spellemannsprisen 2018.

– Det ser ut til at Midt-Troms kommer til å gjøre det godt i årets Spellemann, for både GB Blues Express og Lil Halmila er også favoritt i sine kategorier, sier analytiker Fredrik Fodnes i Comeon!.

Hard konkurranse

Lil Halima eller Lillian Halima Anderssen (20) er nominert i kategorien «Urban» for sin første EP. Spillselskapet tror hun vil kunne vinne denne kategorien.

– Mange trodde jo hun skulle vinne Nordic Music Awards under by:Larm, men i konkurranse med Robyn ble det tøft. I Norge får hun hard konkurranse av Unge Beirut, men oddsmarkedet tilsier altså at Lil Halima er knepen favoritt før utdelingen på lørdag, sier Fodnes.

Lil Halima har 2,40 i odds, mens Unge Beirut har 2,60.

Hun ble nylig booket til Roskilde-festivalen som beskriver henne slik:

– Hun kaster et lys på kjærligheten og sårbarheten med sin musikk. Hun arbeider innenfor for et fengende felt av moderne R&B, pop og soul, skriver de på nettsiden.

Hun ble oppdaget i 2017 på Instagram av musikkselskapet Universal, og internasjonale stjerner som Kanye West har tidligere gitt uttrykk for at han er begeistret både for hennes EP-cover og Bardu-artistens musikk.

Favoritt

I blues kategorien finner vi en annen gruppe fra Midt-Troms, Geir Bertheussen Blues Express.

– Geir Bertheussen Blues Express fremstår som en klar favoritt innenfor sin sjanger. Geir «Milkman» er anerkjent som en skikkelig blueslegende nasjonalt, og albumet «Southside» er en variert og solid utgivelse. Til sammen treffer dette blink hos oss. Vi tror GB Blues Express vinner bluesklassen under Spellemansprisen 2018, og det speiles gjennom vår oddssetting på 2,75, sier analytiker Fredrik Fodnes i spillselskapet ComeOn!.

ComeOn! setter fortløpende odds på hvilke nominerte artister som ligger best an til å vinne Spellemann 2018, og akkurat nå er de to nominerte fra Midt-Troms favoritt til å gå til topps i deres klasser.