Lover underholdning i storformat i kulturhuset

Kulturhuset på Finnsnes har to arrangementer denne uke. Ett av dem har lenge vært utsolgt.

SJELDEN: Markedskonsulent og teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes minner om at illusjonister av Alexx Alessanders format er sjelden kost på Finnsnes. Konserten med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes har hun imidlertid ingen ledige plasser igjen på. Den har lenge vært utsolgt.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

DUO: Konserten med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes er satt til torsdag 7. mars denne uka i Kulturhuset på Finnsnes  Foto: Byråfoto

MAGISK: Illusjonisten Alexx Alexxander er på plass med et stort trylleshow i Kulturhuset på Finnsnes førstkommende lørdag 9. mars.   Foto: Byråfoto

«The illusions of Alexx ALExxaNADER»
  • Hvor/Når: Finnsnes Kulturhus torsdag 7. mars
  • «The illusions of Alexx ALExxaNADER»
  • Medvirkende: Alexx Alexxander
  • Hvor/Når: Kulturhuset
  • Finnsnes lørdag 9. mars
  • OBS! Showet har total fotoforbud, som gjelder både publikum og presse
kultur

Arrangementet som er utsolgt, og har vært det en god stund allerede, er konserten «Viser på veien» med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.

– Dette er jo to av våre mest folkekjære artister, som av flere grunner er mer i vinden nå enn noen ganger før. Blant annet ved sin medvirkning i programserien «Hver gang vi møtes», som mange har fulgt denne vinteren, påpeker markedskonsulent og teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes.

Mittet og Bremnes har med seg et musikalsk lag bestående av gitarist og musikalsk leder, Bernt Rune Stray, keyboardist og multiinstrumentalist Stein Austrud og Karl Oluf Wennerberg. Sistnevnte på perkusjon.

– Hvordan har duoen lagt opp denne konserten seg i mellom?

– Ifølge mine opplysninger skal de både gjøre egne ting og ting sammen. For Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes var det en gjensidig beundring for hverandre som artister som gjorde at tanken på et musikalsk samarbeid dukket opp. Resultatet, som vi heldigvis også får oppleve på Finnsnes, er denne serien med konserter de skal gjøre sammen på turneen, med turnéstart 1. mars.

Lars Bremnes jobber for tiden også med et nytt album, hvorfra singelen «Elias» skal slippes i løpet av denne høsten.

For hele familien

Lørdag 9. mars er det en av landets mest profilerte illusjonister (betegnelsen tryllekunstner brukes ikke lenger på denne yrkesgruppa) som entrer scenen i Kulturhuset på Finnsnes med showet «The Illusions of Alexx Alexxander,

– Dette er et show som Alexx Alexxander selv mener passer for hele familien. Magikeren er alene på scenen, med har et team rundt seg som ordner alt det tekniske. Selv om han ikke har noen musikere med seg inneholder dette showet rikelig med musikk og humor, påpeker Johnsen.

– Hvordan er interessen for dette showet?

– Hittil er omtrent halvpartene av plassene solgt. Men jeg regner med at det tar seg opp i løpet av dagene som er igjen til lørdag. Dette er jo et arrangement som det hittil ikke har vært så mye fokus på. Forhåpentligvis hopper en del ned av gjerdet de har sittet på i løpet av uka.

Vibeke Johsen kan berolige de som tror at de kanskje har fått plasser for langt unna scenen.

– Det tekniske teamet rund showet vil sette opp storskjermer i salen, der man kan se alt som foregår på nært hold uansett hvor man sitter i salen. Så her kan Alexxander ikke lure noen på grunn av dårlig innsikt.

Magiens Oscar-pris

Alexx Alexxander ble for to år siden tildelt magienes mest høythengende pris.

– Den heter The Merlin Award, og beskrives som magiens svar på filmprisen Oscar, og er den høyeste utmerkelsen en illusjonist kan få, forklarer Johnsen. Hun beskiver showet som magi i storformat.

– Her er det ikke snakk om kortkunstner og kaniner som trekkes opp av flosshatter. Dette er underholdning i storformat med akkurat det man forventer seg av slike show. Damer som sages i to, motorsykler og sirkelssager. Sist, men ikke minst, vil jeg bare minne om at det veldig sjelden, jeg vet ikke at det har skjedd tidligere, at vi får besøk av en tryllekunstnere av et slikt format i vår region.

«Viser på veien