Fikk musikkstipend for andre gang

Artisten Lil Halima og ble overrasket med et stipend til 25.000 kroner under by:Larm i Oslo fredag.

Vant: Lil Halima fra Bardu vant NOPA-stipend fredag.  Foto: Jakob Landvik

kultur

Det var stipendet NOPA som ble delt ut sjette året på rad på by:Larm-festivalen, og beskrives som et arbeidsstipend. Når man ser på listen over tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi blant annet kjente artister som Aurora og Dagny.

Lillian Halima Anderssen, som hun egentlig heter, fikk dermed sitt andre NOPA-Stipend, like før hun skulle spille sin aller første Rockefeller-konsert i Oslo på fredag.

Skyhøyt nivå

I årets jury som delte ut stipendet, finner vi flere kjente artister, blant dem er Inge Bremnes, Mikhael Paskalev, Hanne Kolstø og Stine Andreassen.

– Nivået på norsk musikk om dagen er skyhøyt. Det har vært utfordrende, men også skikkelig gøy å finne ut ikke bare hvem som fortjener stipend mest, men også hvem som kan få mest bruk for det. Vi i juryen synes vi har kommet fram til en spennende og variert liste med låtskrivere og band som vi tror kan gjøre det bra fremover, sier Inge Bremnes, juryleder til til Bodøposten.

Lil Halima har høstet gode kritikker for hennes første album, "love songs for bad lovers" som også har skaffet hun en Spellemannsprisen-nominasjon.


Disse kan stikke av med spellemannspris

Geir Bertheussen Blues Express er nominert til spellemannspris. Det er også Bardu-artisten Lil Halima