Byr på musiker av stort format

Førstkommende tirsdag inviterer Folkeakademiet Tranøy til årsmøte , der det også vil være en åpen konsert.

Opptrer: Fiolinisten Elena Yakovleva, opprinnelig fra Russland, opptrer under årsmøtet til Folkeakademiet Tranøy sitt årsmøte på Sazza Senja Natur- og Kultursenter i Øverbotn førstkommende tirsdag 5. mars.   Foto: Natalia Kholodova

Til sammen avviklet vi ti arrangementer i fjor

Herbjørg Valvåg, styreleder
kultur

Det opplyser styreleder Herbjørg Valvåg i Folkeakademiet Tranøy.

– Folkeakademiet Tranøy legger opp til en spenstig kveld på Sazza Senja Natur- og Kultursenter i Øverbotn førstkommende tirsdag 5. mars. Der vil det være en åpen musikalsk forestilling med Elena Yakovleva. Vi vil også se litt på arrangemente Folkeakademiet Tranøy avviklet i 2018, forteller styrelderen, og fortsetter:

– Til sammen avviklet vi ti arrangementer i fjor. Arrangementer som ble besøkt av 626 mennesker. Vi har lagt opp til at det skulle væe tilbud til alle aldersgrupper i løpet av fjoråret, og disse også skulle ha en brukbar geografisk spredning i kommunen. Til arrangementene våre kommer det også folk fra nabokommunene. Det største, mest besøkte og mest arbeidskrevende arrangementet i fjor var Gatefesten på Stonglandseidet, der 215 personer deltok.

One Woman show

Den musikalske forestillingen med Elena Yakoleva har overskriften «Lukk øyene og se!, og er det man på godt norsk kallen for et one woman show.

«Lukk øyne og se!» peker på at livet er en reise. Man reiser, møter mennesker, og i disse menneskemøtene møter man også seg selv.

Elena Yalovleva

Elena Yakovleva, er opprinnelig fra Russland. Hun er utdannet klassisk fiolinist. Yakolov flyttet til Norge for over 20 år siden, der hun blant annet har vært fast tilknyttet Arktisk Filharmonisk Orkester som fiolinist.

Yakovleva trakterer både fiolin, gitar og piano.

– Om Elena Yakoleva heter det at hun spiller på mange strenger og lager sine egne show, der hun kombinerer ulike former for sceniske uttrykk, på tvers av tradisjonelle sjangere, på ulike arenaer og for publikum i alle aldre. Hun er er musiker av et stort format, som gir oss stor kunst, slutter Herbjørg Valvåg.