To kunstnere og én næringsutvikler vil sette spor etter seg:

Samarbeid over Andfjorden

En næringsutvikler fra Andenes, bosatt på Finnsnes, har fått to kunstnere på hver sin side av Andfjorden til å se sammen inn i fremtiden.

Samarbeider. Maler, tegner og musiker Svein Arild Berntsen fra Senja, maler og grafiker Bent Aune har sammen med næringsutvikler Børre Lien tatt initiativ til samarbeid over Andfjorden. – I juli blir det utstilling og konsert på Andenes og i august 2020 gjentas det samme på Finnsnes, forteller de tre.   Foto: Tony Gulla Sivertsen

Det er jo bare en fjord imellom oss

kultur

Børre Lien er vokst opp i Vikan på Andenes, med utsikt mot Senja-fjellene. De seneste 35 årene har han jobbet som næringsutvikler, og har base på Finnsnes.

– Senja blir en ny storkommune, men vi mangler arenaer for utstilling. De kunstnerne som er her ute blir veldig fort ensomme, og de får egentlig ikke den respekten de fortjener fra befolkningen de lever og bor sammen med, sier Lien.