– Deres opptreden hos oss vil vi beskrive som et festivalhøydepunkt

Daglig leder Nina Fjeldet er særdeles fornøyd med å få besøk av Hekla Stålstrenga under sommerens Kalottspel.

BESETNING: Hekla Stålstrenga består av Anne Nymo Trulsen (vokal), Tore Bruvoll (gitar), Ragnhild Furebotten (fele), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (perkusjon).   Foto: Knut Aaserud

kultur

Årets festival, mest kjent som Kalottspel, går av i år av stabelen i perioden åttende til og med 11.august.

– I år kan vi skryte av at vi har fått klart å få plateaktuelle Hekla Stålstrenga på plakaten. Fredag 22.februar slipper nemlig det folkekjære bandet Hekla Stålstrenga sitt sjuende album og det vil vi i Kalottspel gjerne feire skikkelig med å fortelle at bandet skal besøke Målselv i sommer. Deres opptreden hos oss vil vi beskrive som et festivalhøydepunkt, understreker daglig leder Nina Fjeldet i Kalottspel, og fortsetter:

– Vi er svært fornøyd med denne bookinga. Hekla Stålstrenga hadde jo sin debut i 2005, nettopp på Kalottspel og på scenen vår på Mellembygd Samfunnshus. Bandet har besøkt festivalen og bygda flere ganger siden. Men dette blir faktisk første gang siden debuten at bandet besøker oss i sitt rene kvintettformat. Gjensynsgleden blir enorm, mener Fjeldet.

Nytt album

Det nye albumet fra Hekla Stålstrenga har tittelen «Elske og Ære».

– Gjengen i Hekla forteller at historiene i sangene på dette albumet handler om store følelser og bilder. Tittelen er et uttrykk som oppleves som storslått, høytidelig og som kan vare livet ut, og besetningen i Hekla Stålstrenga håper den kan representere en samling låter som har blitt til over tid. Hekla Stålstrenga har igjen brukt tilsendte tekster og favorittpoeter, men nytt for dette albumet er at hele frontrekka har levert fra seg både melodi og tekst. Hekla Stålstrenga har virkelig opparbeidet seg et navn her til lands med sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop.

Storslått

– Storslått skal det bli. Dette er vårt første artistslipp fra sommernes festival, men vi har mye annet på programmet som vi gleder oss til å fortelle om. Festivalen vil i hovedsak foregå på Mellembygd Samfunnshus, men også i år skal vi ta i bruk andre lokaler. inntil videre må man smøre seg med litt tålmodighet til vi avslører hvilke andre gjester vi får. Men vi lover at det vil være verdt å vent på, slutter festivalsjefen.

Hekla Stålstrenga opptrer på Mellembygd Samfunnshus lørdag 10. august under Kalottspel.