Formidler «Sanger for Gud, og hvermann»

Initiativtakeren til konserten «Sanger for Gud, og hvermann» tar sikte på å formidle en spesiell musikalsk stund i Vangsvik kirke.

KOR: Vaffelkoret, under sin dirigent og kunstneriske leder Cato Simonsen, medvirker sterkt i konserten «Sanger for Gud, og hvermann» i Vangsvik kirke søndag 3.mars. Det er lagt opp til en pause i konserten der det vil være bevertning besørget av Vangvik Kirkeforening. Bevertningen er inkludert i inngangsbilletten.   Foto: vein Arild Olsen

Jeg tror dette kommer til å bli ganske spennende, og håper at det skal lokke man i firsprang av huse

Svein Arild Berntsen

KONSERTSTED: Konserten er lagt til Vangsvik kirke, der Svein Arild Berntsen også har stått for en del av den kunstneriske utsmykkingen.   Foto: Privat

INITIATIV: Det var billedkunstner og musiker Svein Arild Berntsen som tok initiativet til konserten i Vangsvik kirke.   Foto: Presse

kultur

Det er billedkunstneren og musikeren Svein Arild Berntsen som har tatt initiativet til konserten, som er lagt til Vangsvik kirke søndag 3. mars. Siden Vangsvik Open er godt i gang på det tidspunktet konserten avvikles er «Sanger for Gud, og hvermann» også et programfestet innslag i det årlige bygdearrangementet. En av de medvirkende i konserten er organist og komponist Ivar Jarle Eliassen. Eliassen var tidligere kantor i Lenvik menighet, men har i de senere år hatt en stilling som rådgiver i kultur ved Nord-Hålogaland bispekontor i Tromsø. Både mens Eliassen var kantor i Lenvik, og delvis i tiden etter, har Berntsen hatt et forholdsvis utstrakt samarbeid med ham.

– Ivar Jarle og jeg har gjort en del ting sammen. Noe av det ganske sprekt, som da jeg påtok meg å male musikken han spilte på et lerret i Finnsnes kirke. Både jeg, og veldig mange andre i Vangsvik, ser fram til å få ham plassert på krakken foran kirkeorgelet i Vangsvik kirke, understreker Berntsen.

Medvirker

Foruten Ivar Jarle Eliassen har Svein Arild Berntsen fått med seg Erling Svegre og Vaffelkoret på laget.

– Ivar Jarle Eliassen er også komponist. Skal han fremføre noen av sine egne komposisjoner i denne konserten?

– Ja, og en svært dyktig komponist også. Han kommer nok også til å spille noen sin egne ting, og i hvert fall én melodi han har skrevet til en tekst av Trond Hellemo. Man kan bare begynne å glede seg.

Erling Svegre er foruten å være dirigent og kunstnerisk leder for Senja Gospel også en dreven utøver på innstrumentet bass.

– Erling kommer man til å få høre i flere utgaver. Blant annet i samspill med meg, men også som komp for Vaffelkoret.

– Hva slags musikk kan man vente seg i denne konserten?

– Det vi mener er en fin miks som består av salmer, norske og svenske folketoner samt litt mer moderne type populærmusikk. Det er naturligvis Vaffelkoret som danner grunnstammen i dette opplegget, der undertegnede også vil ha en solistrolle med det. Når det gjelder salmene så har selvsagt Ivar Jarle Eliassen hatt sine innspill i utvalget. Det er jo hans bord.

Spennende sammensetning

– En ganske spesiell sammensetning av musikk.

Helt klart. Jeg tror dette kommer til å bli ganske spennende, og håper at det skal lokke man i firsprang av huse.

– Hvilke salmer har dere valgt?

Når det gjelder salmer så kan jeg nevne at «Blå Salme» av Erik Bye er en av de utvalgte, men vi kan også by på engelskspråklige i denne avdelingen. Når det gjelder folkemusikk så er det veldig mye nydelig musikk å hente både på norsk og svensk side.

Det er lagt inn en pause i konserten, der en bevertning besørget av Vangsvik Kirkeforening inngår i billettprisen.

– En sosial ting som det er alltid viktig å ha med. I pausen kan man kose seg med det som tilbys av bevertning, og slå av prat med kjente og oss som opptrer i konserten, slutter Berntsen.