Inviterte seg selv tilbake til Senja

Når Dunderland igjen spiller opp i Pila Pub & Kultur på Skaland er det etter eget ønske.

BESETNING: Dunderland består av Sverre Stenersen (vokal/gitar), Jonas Bergh (bass) og Marius D. Tofte •slagverk/gitar og vokal). Tønsberg-bandet opptrer Otto´s på Finnsnes førstkommende fredag 22. februar, og Pila Pub & Kultur på Skaland dagen etter.   Foto: Pressefoto

kultur

Det sier Morten Eriksen ved ute- og konsertstedet pila Pub & Kultur på Skaland.

– Dunderland var et av det første helproffe bandet som opptrådte hos oss. Det skjedde i april 2014, etter at vi åpnet bevertningsstedet i desember året før, forteller Eriksen.

Skaland og Finnsnes er de eneste stedene Dunderland stopper i Midt-Troms på den landsomfattende turneen bandet er ute på i forbindelse medlanseringen av et nytt album.

– Dunderland inviterte altså seg selv tilbake til dere?

– Ja, og det er klart at det er noe vi synes er veldig hyggelig. Det at et så profilert band gir uttrykk for at de ønsker å komme tilbake for å opptre på et sted som har såpass få publikumsplasser som er jo spesielt.

– De blir vel ikke akkurat rik av billettsalget hos dere?

– Helt klart ikke. Til denne konserten har vi til sammen 60 plasser, verken mer eller mindre. Men da sitter også samtlige ved et bord med god plass til det de måtte ha i glasset i eller koppen.

Intim setting

– Så hvorfor tror du at de ønsker seg tilbake?

– Artistene og bandene som opptrer hos oss snakker om et lokale med veldig god akustikk. De gir også uttrykk for at det lokalet vi har er ganske spesielt, og at de trives her. Så har vi jo dette med at lokalet er så intimt som det er, med veldig kort avstand mellom publikum og de som opptrer.

Nye takter

Morten Eriksen mener at det er flere grunner å gå på konsert med Dunderland nå enn første gang de spilte opp på Skaland.

– De har jo nettopp gitt ut et nytt album, og personlig ser jeg fram til å bli kjent med den nye musikken de har laget. Bandet har uansett et spennende sound som er progressivt, rocka og med en jazzete undertone, der man også har en berøringsflate mot pop.

– Er dette en helaftens opptreden?

– Det jeg vet er at de skal gjøre en konsert som til sammen varer i 90 minutter. Om de kjører den sammenhengende eller tar en pause og kjører to sett vet jeg ikke.

Pila pub & Kultur har nå holdt det gående i fem år. Ifølge Morten Eriksen er hovemålsetningen for bevertningsstedet og formidle kultur og opplevelser.

Dagen før, altså fredag 22. februar, opptrer Dunderland på Otto´s på Finnsnes.